Με φτηνές δικαιολογίες το Μαξίμου… κουκουλώνει τις αντιδράσεις βουλευτών και τοπικών κοινωνιών

Άναψε φωτιές το δημοσίευμα της «δημοκρατίας»

Must Read

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις και οι ανταρσίες βουλευτών της Ν.Δ. για νομοσχέδια και άλλες κυβερνητικές επιλογές, ενώ φωτιές άναψε στο Μέγαρο Μαξίμου το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» ότι παλιοί και νέοι βουλευτές καταλογίζουν σωρεία λαθών στην ομάδα του πρωθυπουργού και βλέπουν σχέδιο εξόντωσης των δεξιών.

Παρ’ όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αντιδράσεις που εκφράζονται πλέον δημοσίως αλλά και στη Βουλή (κόλαφος η ομιλία της κυρίας Γιαννάκου χθες στην Ολομέλεια) την οργή των βουλευτών και την εικόνα ρήξης, θεωρώντας ότι είναι επί της ουσίας συνήθη φαινόμενα, που όχι μόνο δεν δημιουργούν πρόβλημα, αλλά ενισχύουν την εσωκομματική δημοκρατία και τον πλουραλισμό απόψεων και ιδεών.

Στο πνεύμα αυτό πηγές του Μαξίμου έλεγαν χθες στη «δημοκρατία» για όλα τα παραπάνω, ότι «στη δημοκρατία υπάρχει πλούτος ιδεών και απόψεων, και πολλές παρατηρήσεις και προτάσεις βουλευτών που θα κατατεθούν θα γίνουν αποδεκτές στα υπό συζήτηση νομοσχέδια. Υποστήριζαν ακόμα ότι το κλίμα είναι άριστο στην Κ.Ο. και στο κόμμα, και ο πρωθυπουργός έχει συχνά επαφές με τους βουλευτές, είναι κοντά και γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο. Αναφορικά με τις κατά τόπους αντιδράσεις, υπογράμμιζαν ότι οι τοπικές κοινωνίες λογικό είναι να έχουν αιτήματα για τα οποία «οι βουλευτές πιέζουν κι αυτός είναι και ο ρόλος τους», ενώ αναγνώριζαν ότι λόγω της πανδημίας η επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες έχει μείνει πίσω, αλλά αυτό θα αλλάξει όσο επανέρχεται η κανονικότητα.

Αντίθετη εικόνα, όμως, δίνουν βουλευτές. Μας λένε ότι ο πρωθυπουργός τους περισσότερους δεν τους έχει δει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης και δεν έχει συζητήσει μαζί τους παρά μόνο εκ του μακρόθεν στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε υπουργεία ακούν μόνο τη γνώμη των αρεστών και των στενών συνεργατών.

Εξάλλου, το γεγονός ότι όχι μόνο δεν λαμβάνουν στην κυβέρνηση υπόψη τις απόψεις των βουλευτών το είπε ξεκάθαρα χθες στη Βουλή και η Μαριέττα Γιαννάκου στον Τσιάρα. «Ως παλαιό μέλος της Ν.Δ. έχω εκπλαγεί, καθώς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουμε τη γνώμη μας» είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This