Αισιοδοξοι για την αποκατάσταση της σταθερότητας εμφανίστηκαν Δένδιας-Σούκρι

Ελλάδα και Αίγυπτος εντείνουν τις προσπάθειες διαμεσολάβησης σε Ισραήλ-Παλαιστίνιους

Must Read

«Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ για άλλη μία φορά το Κάιρο – τέταρτη φορά νομίζω τους τελευταίους τρεις μήνες – και να έχω μία νέα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, τον φίλο μου Σάμεχ Σούκρι» ανέφερε ξεκινώντας τη δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Εστιάζοντας στη συνάντησή του με τον Σάμεχ Σούκρι, είπε πως συζήτησαν για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή και τον ενημέρωσε για τις επαφές του προχθές με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφαντί.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Νίκο Δενδια για τις επαφές τόσο του ίδιου όσο και του Προέδρου της Αιγύπτου στο Παρίσι και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή πλευρά για την κατάπαυση του πυρός.

Αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ακολούθησαν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, με επικεφαλής τους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, στον Κοινοτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου. «Ο ρόλος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σημαντικός πάντοτε στην ευρύτερη περιοχή» έγραψε μετά τη συνάντηση στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This