Ολοκληρώθηκε η κωλοτούμπα του Άδωνι με τη φαρμακευτική κάνναβη – Ποιοι μίλησαν για «μαστούρες» και «μπάφους»

Τεκές η Βουλή! Απίστευτοι καυγάδες και εκφράσεις για «μαστούρες» και «μπάφους»

Must Read

Σάρκα και οστά -και με τη βούλα του Κοινοβουλίου- πήρε η εντυπωσιακή κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη ψηφίστηκε χθες το βράδυ από τους «γαλάζιους» βουλευτές, παρά τις εσωκομματικές αντιρρήσεις, μεταξύ άλλων του Μάκη Βορίδη, οι οποίες ωστόσο δεν αποτυπώθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία.

Επιχειρώντας -ανεπιτυχώς- να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Υπεραμύνθηκε μάλιστα της πολιτικής κωλοτούμπας, λέγοντας ότι αν ένας πολιτικός «μένει αμετακίνητος σε μια θέση, είτε θα κατηγορηθεί για αντιπαραγωγική συμπεριφορά, είτε θα τον προσπεράσουν οι εξελίξεις», ενώ βάπτισε μάλιστα την κυβίστηση «προσαρμογή στις συνθήκες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «δεν υπάρχει κάποιος από εμάς που να μην έχει αλλάξει και κάποιες από τις πολιτικές του θέσεις που έλεγε ως αντιπολίτευση όταν έγινε κυβέρνηση». Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Άδωνη Γεωργιάδη ότι το 2018 είχε σοβαρές ενστάσεις για τη στάση της Ν.Δ. να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας χιουμοριστικό σχόλιο, και μάλιστα… πετυχημένο, τις δηλώσεις του ότι «η πρώτη επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος».

Χάλασε το αφήγημα

Την ίδια ώρα απέδωσε την κριτική που του ασκήθηκε για την εντυπωσιακή πιρουέτα στο ότι «χάλασε το αφήγημα ότι είμαι ο Πολάκης της Ν.Δ.», ενώ απέρριψε την αναφορά του Κώστα Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ) περί κριτικής και από φιλικά στην κυβέρνηση μίντια λέγοντας: «Εννοείτε τη “δημοκρατία” που μας έκανε πρωτοσέλιδο; Καμιά μουρμούρα δεν υπήρξε στον συμπολιτευόμενο Τύπο. Εγώ παρακολουθώ τι λέει ο ελληνικός λαός».

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας τη δήθεν φιλοεπενδυτική πρωτοβουλία της Ν.Δ., η οποία υποτίθεται πως θα ανοίξει δρόμους στην οικονομία και την ανάπτυξη, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία εθνικού οργανισμού για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Το νομοσχέδιο πάντως προκάλεσε νέα αναταραχή στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. -μετά τις προχθεσινές δύο διαρροές στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια- καθώς ο Μάκης Βορίδης, αλλά και άλλοι σαμαρικοί, και όχι μόνο, βουλευτές διαφωνούν σφόδρα.

Μόλις 10 βουλευτές

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις 10 βουλευτές της Ν.Δ. υπερασπίστηκαν το νομοσχέδιο από του βήματος… Οι διαφωνίες αυτές πάντως δεν εκφράστηκαν δημόσια ούτε αποτυπώθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία αιτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στριμώξει τη Ν.Δ. Για ακόμη μια φορά ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και προκάλεσε την ψηφοφορία, ανακοίνωσε πως θα απόσχει από αυτήν, καταγγέλλοντας τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου.

Η, τουλάχιστον, αντιφατική στάση καταγγέλθηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ., που ανακοίνωσε πως θα απόσχει κι αυτό της ψηφοφορίας! Πάντως, με την αρχή του νομοσχεδίου συμφώνησαν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ καταψηφίστηκε από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Απίστευτοι καυγάδες και εκφράσεις για «μαστούρες» και «μπάφους»

Καταφέρθηκε εναντίον του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για την προώθηση της φαρμακευτικής κάνναβης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατήγγειλε πως οδηγεί στην αθώωση των ναρκωτικών στη συνείδηση των νέων και στη νομιμοποίηση του χασισιού συνολικά. «Είναι ανήθικο να εκμεταλλεύεστε τις αγωνίες των συγκεκριμένων ασθενών που ωφελούνται», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αποκαλώντας μάλιστα τη Ν.Δ., αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ «αγύρτες της πολιτικής».

Υπογράμμισε δε ότι είναι σε εξέλιξη παγκόσμια εκστρατεία κρατών και διαφόρων ομίλων για την αθώωση των επιβλαβών χαρακτηριστικών της κάνναβης, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την απότομη αύξηση του αριθμού χρηστών της κάνναβης στην οποία έχει οδηγήσει η εκστρατεία αυτή.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί κριτική στο κόμμα του επειδή καταψηφίζει το νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «κώλος και βρακί με τη Ν.Δ. είστε σε αυτό το νομοσχέδιο και μας λέτε καθυστερημένους και φοβικούς», προκαλώντας την αντίδραση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, που φώναζε από τα έδρανα. Ο Θανάσης Παφίλης, μάλιστα, κατήγγειλε ότι στα σχολεία «κάνουν μπάφο» στα διαλείμματα, ενώ διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Θα εξάγουμε και τη μαστούρα;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This