Σκηνικό υποχρεωτικής επιβολής εμβολιασμών από Μαξίμου και Κουμουνδούρου!

«Δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, εφόσον κριθεί σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερθείς στο θέμα

Must Read

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση, προωθώντας στη χώρα τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Παραμερίζοντας τις (όποιες) διαφορές τους στα γενικά ζητήματα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, στήνουν ένα απειλητικό σκηνικό υποχρεωτικής επιβολής, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους ως τη μοναδική σανίδα σωτηρίας. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με νέα ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή καταγγέλλει «τη μη ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας», πράγμα που συνιστά, όπως υποστηρίζει, «εγκληματική αδράνεια του υπουργείου Υγείας».

Το θέμα άνοιξε όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δικαιολόγησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανδρών της ΕΜΑΚ, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα αφορά μια κρίσιμη δομή του κράτους. Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Επικρατείας και εκ των στενότερων πρωθυπουργικών συνεργατών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, αναφερθείς στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε (Action24) ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας, «εφόσον κριθεί, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, ότι ορισμένες κρίσιμες υπηρεσίες ή υποδομές που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία επιβάλλουν τον εμβολιασμό όσων βρίσκονται εκεί».

Έγινε ένα πρώτο βήμα που αφορούσε την ΕΜΑΚ, κατά τον ίδιο, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύσει την πληρότητα της συμμετοχής στην εν λόγω μονάδα. «Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα γενικά δεδομένα εν ευθέτω χρόνω», είπε.

Προαπαιτούμενο το να είναι εμβολιασμένοι

Όταν ρωτήθηκε, πάντως, αν μια επιχείρηση θα μπορούσε να θέσει ως προαπαιτούμενο για τους πελάτες της να είναι εμβολιασμένοι, ο Γ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως δεν υφίσταται κανένα θέμα συνταγματικότητας εάν μια ιδιωτική επιχείρηση επιλέξει να διασφαλίσει την υγιεινή, είναι όμως άλλο να το επιλέξει η ίδια κι άλλο να της επιβληθεί έξωθεν.

Παρά τις επιμέρους ενστάσεις, σύμφωνος εμφανίζεται και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε χθες: «Αν η Δημόσια Υγεία είναι το μείζον αγαθό που οφείλουμε συλλογικά να διαφυλάξουμε και, κυρίως, στον βαθμό που ο εμβολιασμός τεκμηριώνεται πλέον ότι μειώνει σημαντικά τη μεταδοτικότητα του ιού, η θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων για την καθολική εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών είναι εύλογη και αναλογική του εκτιμώμενου κινδύνου. Πάντα με σεβασμό στους Κανόνες Δικαίου και στις σύγχρονες βιοηθικές προσεγγίσεις. Αλλά με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στο καθολικό δικαίωμα στην Υγεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This