Τώρα θυμήθηκαν το παρατημένο δάσος Τατοΐου!

Για τις εργασίες καθαρισμού και την προληπτική απομάκρυνση της εύφλεκτης ύλης

Must Read

Επιτόπια αυτοψία πραγματοποιήθηκε χθες στο πυκνό δάσος του Τατοΐου υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, για τις εργασίες καθαρισμού και την προληπτική απομάκρυνση της εύφλεκτης ύλης από δέντρα και κλαδιά που έσπασαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» και αποτελούν εστίες υψηλού φορτίου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον αναπληρωτή δασάρχη του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας Γιώργο Φρούσιο για τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της περιοχής.

Η αυτοψία του κυβερνητικού κλιμακίου στο Τατόι, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού Φοίβος Θεοδώρου έγινε σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πολιτική Προστασία υπό τον πρωθυπουργό και είχε ως αντικείμενο τον αντιπυρικό σχεδιασμό σε περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, μεταξύ αυτών και η ευρύτερη περιοχή στο πρώην βασιλικό κτήμα.

Άμεσα έργα

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαΐου, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας 18 περιοχές της Αττικής σε 11 δήμους, προκειμένου οι δημοτικές Αρχές να διευκολυνθούν στο έργο τους και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μεικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το γενικό σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «Ιόλαος».

Σε κάθε περίπτωση, η κινητοποίηση των Αρχών λίγο προτού φύγει ο Μάιος δεν αρκεί, καθώς οι πλαγιές της Πάρνηθας και της Πεντέλης δεν έχουν καθαριστεί ακόμη και ελλοχεύει ο κίνδυνος οι επόμενοι μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους να βρουν τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής με μπόλικο εύφλεκτο υλικό στο εσωτερικό τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This