«Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη τουρκικά δεν ξέραμε»! Λεβέντικη απάντηση των Πομάκων στον Τσαβούσογλου!

Πομάκοι και Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας

Must Read

Στην προβοκάτσια που θα επιχειρήσει να στήσει η Άγκυρα, με την… ανεπίσημη επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, απαντάνε με τον καλύτερο τρόπο, λεβέντικα και ελληνικά, οι Πομάκοι. Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ν. Ξάνθης δίνει την απάντηση που αρμόζει στην Άγκυρα και στους εγκάθετους που έχει «στήσει» στη Θράκη, με ενδιάμεσο το τουρκικό προξενείο, γράφοντας:

«Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη τουρκικά δεν ξέραμε τώρα δεν ξέρουμε την μητρική μας γλώσσα. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας. Σύλλογοι, ομάδες ανθρώπων ακόμα και ατομικά πολλές φορές προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποτρέψουμε την εις βάρος μας πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία και παλεύουμε για το αυτονόητο, προσπαθούμε να αποδείξουν το αυτονόητο το ότι δεν είμαστε ελέφαντες δηλαδή!
Ακούμε καιρό τώρα από τρίτες χώρες χωρίς να τους πέφτει λόγος να θέτουν ζητήματα “τουρκικής μειονότητας“, η μειονότητα είναι μια και έχει καθοριστεί από την συνθήκη της Λοζάνης και είναι Μουσουλμανική, καθώς απαρτίζεται από κοινότητες που έχουν μόνο ένα κοινό σημείο την θρησκεία!
Για αυτό λοιπόν σε όποιο από τα πομακοχώρια και αν πάτε – Γιατί πομακοχώρια λέγονταικύριε Τσαβούσογλου δεν θα αλλάξει κάτι θα εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες Πομάκοι και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στην επόμενη ούτε στην μεθεπόμενη επίσκεψη σας στην Θράκη ακόμα και τότε Έλληνες Πομάκοι θα είμαστε!
Όσο για τα θέματα που εγείρονται και ακούγονται ανά καιρούς από εσάς ή τους συνεργάτες σας περί καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας όπως την αποκαλείται αρχικά σας διαβεβαιώνουμε πως τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει και εν συνεχεία σας εγγυόμαστε πως απολαμβάνουμε οι μουσουλμάνοι της Θράκης όλες της ελευθερίες της πατρίδας μας»!

Ας το βάλει καλά στο μυαλό της η Άγκυρα… Την Θράκη την φρουρούν οι ακρίτες της και οι Πομάκοι που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα, αν χρειαστεί το ίδιο θα κάνουν πάλι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This