Τρίτη 27/7/2021

ΕΦΚΑ: Νέος διοικητής μετά το φιάσκο με τις συντάξεις χηρείας

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το φιάσκο με τις συντάξεις χηρείας, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Χρήστου Χάλαρη. Οπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Εργασίας, θα τον διαδεχθεί ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής, ο οποίος ασχολείται με την κοινωνική ασφάλιση από το 2007, ενώ ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.

ΔΟΥΦΕΞΗΣ
Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής

Έχει διατελέσει επίσης διευθυντής των γραφείων των Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη. Ο τέως διοικητής Χρήστος Χάλαρης τελούσε ούτως ή άλλως υπό προθεσμία,
καθώς είχαν συσσωρευτεί εις βάρος του όλες οι αποτυχίες και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της τελευταίας διετίας από την παρούσα κυβέρνηση: από τον πολλαπλασιασμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τις τεράστιες καθυστερήσεις, αλλά και τα λάθη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον επανυπολογισμό των συντάξεων σε βάρος των συνταξιούχων, μέχρι την αδυναμία εφαρμογής του νόμου 4670 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Τελευταίο «επεισόδιο», αυτό με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου σε 5.500 δικαιούχους: Εγιναν χωρίς να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι, μετά την κατακραυγή ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι ίσως σε κάποιους από αυτούς δεν έπρεπε να γίνουν (!) και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης τους καλούσε να προσέλθουν οι ίδιοι στα υποκαταστήματα για να αποδείξουν ότι δεν εργάζονται και άρα δεν θα έπρεπε να τους κοπεί η σύνταξη. Μετά τις έντονες αντιδράσεις αποφασίστηκε τελικά να επιστραφούν εντός των επόμενων ημερών τα χρήματα, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει τον τέως διοικητή στη θέση του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ