ΕΦΚΑ: Νέος διοικητής μετά το φιάσκο με τις συντάξεις χηρείας

Must Read

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το φιάσκο με τις συντάξεις χηρείας, που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση του διοικητή του ΕΦΚΑ, Χρήστου Χάλαρη. Οπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Εργασίας, θα τον διαδεχθεί ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής, ο οποίος ασχολείται με την κοινωνική ασφάλιση από το 2007, ενώ ήταν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.

Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής

Έχει διατελέσει επίσης διευθυντής των γραφείων των Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη. Ο τέως διοικητής Χρήστος Χάλαρης τελούσε ούτως ή άλλως υπό προθεσμία,
καθώς είχαν συσσωρευτεί εις βάρος του όλες οι αποτυχίες και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της τελευταίας διετίας από την παρούσα κυβέρνηση: από τον πολλαπλασιασμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τις τεράστιες καθυστερήσεις, αλλά και τα λάθη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον επανυπολογισμό των συντάξεων σε βάρος των συνταξιούχων, μέχρι την αδυναμία εφαρμογής του νόμου 4670 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Τελευταίο «επεισόδιο», αυτό με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου σε 5.500 δικαιούχους: Εγιναν χωρίς να ενημερωθούν οι συνταξιούχοι, μετά την κατακραυγή ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι ίσως σε κάποιους από αυτούς δεν έπρεπε να γίνουν (!) και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης τους καλούσε να προσέλθουν οι ίδιοι στα υποκαταστήματα για να αποδείξουν ότι δεν εργάζονται και άρα δεν θα έπρεπε να τους κοπεί η σύνταξη. Μετά τις έντονες αντιδράσεις αποφασίστηκε τελικά να επιστραφούν εντός των επόμενων ημερών τα χρήματα, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει τον τέως διοικητή στη θέση του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This