Παρέμβαση για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων

Αίτημα να τεθεί επί τάπητος ο τρόπος διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και του ουσιαστικού ελέγχου των εταιριών που τις διεξάγουν

Must Read

Μέχρι και στη Βουλή έφτασε το «καυτό» θέμα των δημοσκοπήσεων, των οποίων η εγκυρότητα και η αξιοπιστία τίθενται εν αμφιβόλω, ειδικά την περίοδο της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει αναδείξει η «δημοκρατία» με πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμά της, στο οποίο έθεσε αναλυτικά όλα τα καίρια ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη μεθοδολογία, αλλά και τη σκοπιμότητά τους.

Το ζήτημα έφερε στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική του παρέμβαση και ειδικότερα με αίτημά του για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο τρόπος διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και του ουσιαστικού ελέγχου των εταιριών που τις διεξάγουν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, ζητώντας να διερευνηθεί και τυχόν θέμα παραβίασης του νόμου.

Αφορμή για την παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll για την οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει ο εντολέας της.

Η δημοσκόπηση αυτή δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα και κάνει λόγο για προβάδισμα 17,4% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης. Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρεί πως θα έπρεπε να επανέλθει το όνομα του ΠΑΣΟΚ και κρίνει θετικά τον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος.

Πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η δημοσκόπηση της Opinion Poll «βγάζει μάτι ότι είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα πιο τρελά όνειρα του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου»  και πως «βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με πρόσφατη τακτική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές καταγγέλλουν «εξόφθαλμη παρέμβαση της δημοσκόπησης στα εσωκομματικά του ΚΙΝ.ΑΛ., εν μέσω της διαδικασίας για την εκλογή αρχηγού, όπου ο εκλεκτός του Μαξίμου Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται μακράν».

Να σημειωθεί πως οι βουλευτές που υπογράφουν το αίτημα υποστηρίζουν πως είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα ελέγχου που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο και ιδίως η ενεργοποίηση της Επιτροπής, καθώς, όπως καταγγέλλουν, έχουν υποβάλει ανάλογες ερωτήσεις, οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This