«Ρουκέτα» Τζαβάρα κατά Κυριάκου: Οι μεταρρυθμίσεις που μένουν στα λόγια είναι η χειρότερη μορφή λαϊκισμού!

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως τα στελέχη που φέρνει ο πρωθυπουργός στη ΝΔ από το κέντρο ή τη σοσιαλδημοκρατία, νοθεύουν το ιδεολογικό στίγμα της

Must Read

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι είναι πλέον ξένο σώμα στη Ν.Δ. μετά τις μεθοδεύσεις που, όπως έχει καταγγείλει, προέβη το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας.

Σε χθεσινή του συνέντευξη, αφού επανέλαβε ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφιος, κατηγόρησε ουσιαστικά την κυβέρνηση για «μεταρρυθμιστικό λαϊκισμό», αμφισβητώντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Σε ερώτηση του ieidiseis.gr, αν τον ανησυχεί κάτι στην παράταξή του, απάντησε: «Η χειρότερη μορφή του λαϊκισμού μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ο “μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός”, δηλαδή μεταρρυθμίσεις στα λόγια και επικοινωνιακή αξιοποίηση κάποιων πρωτοβουλιών, που όμως δεν θα καταλήξουν στις αναγκαίες τομές που επιβάλλονται από τις σημερινές ιστορικές συνθήκες», ανέφερε.

Επίσης, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι τα στελέχη που φέρνει ο Κ. Μητσοτάκης από το κέντρο ή τη σοσιαλδημοκρατία νοθεύουν το ιδεολογικό στίγμα της Ν.Δ. Είπε συγκεκριμένα: «Ένα δεύτερο σημείο ανησυχίας είναι αυτό που προέρχεται από τη σύγχυση των αξιών και των αρχών του φιλελευθερισμού που εκφράζει ιστορικά η Ν.Δ. και εκείνων του κρατισμού που πρεσβεύουν όσοι προέρχονται από την κεντρώα πτέρυγα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας».

Τον στοχοποίησαν με την προσμονή μελλοντικής ανταμοιβής

Ο κ. Τζαβάρας, όπως είχε κάνει και με άρθρο στη «δημοκρατία», μίλησε για δημοσιογράφους που, όπως είπε, τον στοχοποίησαν, αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να το πράττουν με την προσμονή μιας μελλοντικής ανταμοιβής. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι του επιτέθηκε η ίδια «απροσδόκητα και απρόκλητα», κατηγορώντας τον για «λαϊκισμό», με αφορμή το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων. Εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι, σε αντίθεση με αυτόν, η ίδια είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, αφού είναι στην πολιτική από 26 ετών και τόνισε με νόημα: «Εύχομαι να μη μείνει χωρίς ανταμοιβή μια τέτοια θυσία…».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This