Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού – Τα 7 ρυθμιστικά σημεία

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί αρχικά προς εξέταση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Must Read

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Αναλυτικά, στον νέο νόμο υπάρχουν τα εξής περιεχόμενα – ρυθμίσεις:

  • ΜΕΡΟΣ Α’: Αναμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (EEA), προκειμένου να θωρακιστούν αυτή και τα μέλη της με εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και να αξιοποιηθούν ταυτόχρονα τόσο η ήδη διαμορφωμένη επί δύο περίπου συναπτές δεκαετίες διοικητική πρακτική και υποδομή όσο και η τεχνογνωσία που έχει προκύψει από τη σχεδόν εικοσαετή λειτουργία της.
  • ΜΕΡΟΣ Β’: Με τις διατάξεις του προτεινόμενου μέρους επιτυγχάνεται η εναρμόνιση της νομοθεσίας με τις προτάσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, που περιέχονται στην Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, ήτοι της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) και της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) για το ποδόσφαιρο, η οποία είναι απόρροια της Διακήρυξης Προθέσεων, που συνυπέγραψαν στις 25/2/2020 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA.
  • ΜΕΡΟΣ Γ’: Με τις προτεινόμενες διατάξεις του μέρους Γ’ εισάγεται η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της βιωσιμότητάς του, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προσαρμογή στις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
  • ΜΕΡΟΣ Δ’: Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιλύονται τεχνικά ζητήματα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του νεοσυσταθέντος Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), η ίδρυση του οποίου ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας με νομική προσωπικότητα αποτελούσε διεθνή υποχρέωση της Ελλάδος στον τομέα του αθλητισμού, σύμφωνα με τoν Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.
  • ΜΕΡΟΣ Ε’: Στο μέρος αυτό ρυθμίζονται με ενιαίο τρόπο ζητήματα που άπτονται της άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή, εκσυγχρονίζεται το υφιστάμενο πλαίσιο αναγγελίας των προπονητών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενεργοποιείται το Μητρώο Προπονητών, ιδρύεται Εθνική Σχολή Προπονητών και θεσμοθετούνται τρία επίπεδα προπονητικής, Α’, Β’ και Γ’.
  • ΜΕΡΟΣ ΣΤ’: Στο παρόν μέρος προτείνονται τροποποιήσεις σε διάφορες διατάξεις που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, με τις οποίες επιχειρείται η επίλυση δυσλειτουργιών και δυσαρμονιών, που παρατηρήθηκαν με την πάροδο του χρόνου και την πρακτική εφαρμογή στα επιμέρους ζητήματα, που ρυθμίζονται.
  • ΜΕΡΟΣ Ζ’: Το μέρος Ζ’ περιλαμβάνει τις τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου, τις μεταβατικές, τις καταργούμενες και τη διάταξη περί έναρξης ισχύος.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί αρχικά προς εξέταση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This