Πέμπτη 17/6/2021

Χαμός στη Βουλή: Ο Τασούλας διέκοψε τη συνεδρίαση αρνούμενος να δώσει το λόγο στον Τσίπρα! (video)

Η επίκαιρη ερώτηση για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας δεν απαντήθηκε ποτέ - Για «φίμωση» μίλησε ο κ. Τσίπρας, αφού ο ο.Τασούλας του έκλεισε το μικρόφωνο.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι ως Πρόεδρος της Βουλής λειτούργησε ο Κώστας Τασούλας, διακόπτοντας τη συνεδρίαση μετά από σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο αρνήθηκε να δώσει το λόγο. Για «φίμωση» μίλησε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα, του είπε να σταθεί στο ύψος του ως πρόεδρος της Βουλής «και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο για να παρέμβει (ως δικαιούται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος ΚΟ και πρώην πρωθυπουργός), θέλοντας να καταγγείλει τη συστηματική άρνηση του Πρωθυπουργού να παραστεί στη Βουλή και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάτι που έκανε και σήμερα ο κ.Μητσοτάκης, αγνοώντας σχετική ερώτηση για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως, ο κ. Τασούλας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να κάνει ανάληψη της προεδρίας της συνεδρίασης από τον Γιώργο Λαμπρούλη, σταμάτησε τη διαδικασία και δικαιολόγησε τον Πρωθυπουργό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ήδη στο βήμα της Βουλής! Για «φίμωση» μίλησε ο κ. Τσίπρας, αφού ο ο.Τασούλας του έκλεισε το μικρόφωνο και είπε ότι «θα λογοδοτήσετε».

«Σας καλώ να μου πείτε, ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής, δεν μου επιτρέπει να ομιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρώην πρωθυπουργός, και ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας [..] Σας καλώ να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα», είπε ακόμα.

«Εκτός κανονισμού πρακτικής» χαρακτήρισε το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τασούλας, ο οποίος είπε ότι «οι αρχηγοί κομμάτων, ΚΟ και πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο,  εκτός των επίκαιρων ερωτήσεων», ενώ κατηγόρησε και για «πολιτικό ακτιβισμό» τον κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Τασούλας γνωρίζει πολύ καλά πως αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό είναι ο πρωθυπουργός που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία και την καθιερωμένη Ώρα του Πρωθυπουργού», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βλέποντας τα σημειώματα που έδιναν στον Πρόεδρο της Βουλής σχολίασε ότι πρέπει ο κ. Τασούλας να συμπεριφερθεί «ως πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων και όχι ως πρόεδρος που παίρνει σκονάκια για το τι θα πει από συνεργάτες του πρωθυπουργού».

«Περιμένω πρόταση τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής … Ως πρόεδρος του σώματος, δεν θέλω να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού. Τα άρθρα που δίδουν δικαίωμα παρέμβασης στους αρχηγούς είναι αυτά για το νομοθετικό έργο, τις επερωτήσεις, τις μομφές και τις εξεταστικές επιτροπές. Στις επίκαιρες, δεν προβλέπεται παρέμβαση αρχηγών. Στα δύο χρόνια της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει ήδη σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις και έχει προκαλέσει και 5 συζητήσεις με δική του πρωτοβουλία, όταν στην προηγούμενη Βουλή, σε 160 ερωτήσεις απαντήθηκαν οι 8», είπε ο κ. Τασούλας διακόπτοντας τη συνεδρίαση.

Ελληνική Λύση: Θεατρική αντιπαράθεση

Άμεσος ήταν ο σχολιασμός του επεισοδίου από την Ελληνική Λύση:

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της θεατρικής αντιπαράθεσης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ενώ συμφωνούν σε όλες τις μεγάλες και καταστροφικές για την Ελλάδα πολιτικές σε Εθνικά θέματα, μνημόνια, πανδημία, παριστάνουν τους διαφωνούντες σε «διαδικαστικά» θέματα.

Να υπενθυμίσουμε σε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ότι το σύνολο των θαλασσοδανείων στα κόμματα, που ντροπιάζουν το ίδιο το πολίτευμα, δόθηκαν επί των κυβερνήσεων τους. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα τα κάνει άμεσα απαιτητά, όταν ο ελληνικός λαός την εξουσιοδοτήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ