«Ζούγκλα» για τον Μητσοτάκη το δικαίωμα των εργαζομένων να αντιδρούν στις παλινωδίες της κυβέρνησης (video)

Ενοχλείται ο πρωθυπουργός όταν οι πολίτες υψώνουν τη φωνή τους

Must Read

Με επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο νομοσχέδιο που παρά τις σύσσωμες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, η ΝΔ θα ψηφίσει σήμερα τον εργασιακό μεσαίωνα του Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για κρεσέντο μηδενισμού, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να μηδενίσει τις υπερωρίες των εργαζομένων, το δικαίωμα στην 8ωρη εργασία αλλά και το δικαίωμα στην απεργία, κλείνοντας τα στόματα των πολιτών σε κάθε νόμο που ψηφίζεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους: «Κυρία Γεννηματά άκουσα ένα κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς, με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ, όλα μαύρα στην χώρα και στο νομοσχέδιο. Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα. Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου πάντα το πρωτότυπο θα επιλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά εσάς» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του με επίθεση στην επίθεση.

Μιλώντας στη συνέχεια για το νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως σήμερα στο εργατικό δίκαιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις αλλαγές που έρχονται από το αύριο «όπως η τηλεργασία, αλλά και στο σήμερα, όπως ο ρόλος των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους».

Δείτε επίσης: Απευθείας από τη Βουλή: Η κόντρα των πολιτικών αρχηγών για το εργασιακό νομοσχέδιο

Μάλιστα χαρακτήρισε «ζούγκλα» το δικαίωμα των εργαζομένων στη απεργία και έκανε λόγο για… «αναστάτωση», σα να έχει διαγράψει από την ιστορία τους αγώνες για τα κεκτημένα και τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας: «Εργαζόμενοι και μη πάντως αναστατώνονται από απεργίες, που αν και κρίνονται παράνομες, τελικώς γίνονται από λίγους σε βάρος των πολλών. Για αυτό και ο νέος νόμος έρχεται να αλλάξει την κατάσταση μετά το 1982. Βάζει κανόνες στη ζούγκλα, όσοι τον αμφισβητούν αποδεικνύονται οπαδοί της συντήρησης και της καθήλωσης, το νέο νομοσχέδιο οικοδομεί στην πατρίδα μας ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας το μαύρο… άσπρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This