Τσίπρας: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της πατρίδας μας όλο σας το μίσος»

«Πυρά» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις που θα έχει στους νέους

Must Read

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο οπισθοδρομικό εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και στα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει αναγέννηση τον μεσαίωνα» και ότι «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού και να δημιουργήσει μία εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θεσπίζει: «Περισσότερη δουλειά, λιγότερη αμοιβή, χωρίς καμία προστασία. Φέρνετε ρυθμίσεις από τα εγχειρίδια του ΣΕΒ και μόνο. Ξεχρεώνετε γραμμάτια σε αυτούς που σας στήριξαν και σας στηρίζουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι με το νέο νομοσχέδιο: «καταργείτε το 8ωρο. Θεσπίζετε 10ωρη και 12ωρη απλήρωτη εργασία. Αίρετε την δικαστική προστασία των εργαζομένων απέναντι στην απόλυση. Διαλύετε οριστικά την Επιθεώρηση Εργασίας. Νομιμοποιείτε τα σπαστά ωράρια. Ανοίγετε το δρόμο για τη χειραγώγηση των συνδικάτων από την εργοδοσία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τις επιπτώσεις που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο στη νέα γενιά των Ελλήνων: «Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε, στην πανδημία. Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα» τόνισε και πρόσθεσε: «Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39».

«Ό,τι πιο αντεργατικό έχει έρθει για ψήφιση από τη μεταπολίτευση»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο είναι ό,τι πιο αντεργατικό έχει τεθεί στη Βουλή για ψήφιση: «Δεν διστάζετε ότι πιο αντεργατικό έχει έρθει για ψήφιση σε αυτή τη Βουλή από τη μεταπολίτευση, την διαπραγμάτευση σε ατομική βάση του εργαζόμενου με τον εργοδότη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας του, να το εμφανίζετε ως επιτομή του νέου και του καινούργιου».

Επίσης, χαιρέτισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κάνοντας λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» και κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να έρθει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;», διερωτήθηκε, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο να κρύψεις ισχυρές αλήθειες, είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού».

«Και είναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες» τόνισε, διερωτώμενος πώς μπορεί να κρυφτεί ότι μας κυβερνά «ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά», «ένα κόμμα, ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This