Κυριακή 25/7/2021

Τώρα δεν μιλάνε για προνόμια, αλλά για… διευκόλυνση ταξιδιών! Κικίλιας: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν»

Ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα!

Δεν θέλει η κυβέρνηση να προωθήσει τη διαδικασία των προνομίων, αλλά ωστόσο αναφέρει ότι θα μπουν σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες μόνο οι εμβολιασμένοι! Εάν αυτό δεν είναι τιμωρητική διάθεση και δημιουργία πολιτών «δύο ταχυτήτων», τότε τι είναι;

«Δεν θέλουμε ούτε προνόμια να δώσουμε, ούτε να τιμωρήσουμε»!

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών της ΕΕ, δήλωσε ότι στόχος του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού δεν είναι να δώσει προνόμια. «Αποτελεί πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού με στόχο τη διευκόλυνση των ταξιδιών. Δεν το θέτουμε ως προνόμιο των εμβολιασμένων ή ως τιμωρία, αλλά ως μέτρο προστασίας της Δημόσιας Υγείας», είπε ο κ. Κικίλιας, δημιουργώντας αντιφάσεις….

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 70%, θα πρέπει να υπάρξει εγκαίρως μέριμνα για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και για την επόμενη χρονιά, εφόσον χρειαστεί.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Υγείας αφού εξέφρασε τη ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση του πρώτου δια ζώσης Συμβουλίου μετά από 15 μήνες, επισήμανε ότι όλο αυτό το διάστημα αποδείχθηκε πως η πανδημία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, μόνο όταν η προσπάθεια γίνεται από κοινού και συντονισμένα.

«Οι προσπάθειες που έγιναν ήταν εντυπωσιακές αλλά όταν δεν είχαμε συντονισμένη προσέγγιση, παρατηρούνταν προβλήματα λόγω κατακερματισμού και αποκλίσεων. Μόνο με κοινό πλαίσιο η αντιμετώπιση της πανδημίας μπορεί να είναι επιτυχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 70%, θα πρέπει να υπάρξει εγκαίρως μέριμνα για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και για την επόμενη χρονιά, εφόσον χρειαστεί, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξακολουθήσει να εφαρμόζει την επιτυχημένη πολιτική της για την καθολική πρόσβαση των πολιτών των κρατών-μελών στα εμβόλια, με χρηματοδοτική στήριξη και κοινή προμήθεια των σκευασμάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ