Τετάρτη 28/7/2021

Προανακριτική Επιτροπή: Σημείωμα Καλογρίτσα – «Στοιχεία φωτιά», λέει η ΝΔ – «Τζούφια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για sms και τιμολόγια μιλούν πηγές της ΝΔ - «Το φιάσκο του φιάσκου» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στο σήριαλ της Προανακριτικής Επιτροπής είχαμε σήμερα, με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να αναφέρουν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας απέστειλε σημείωμα με συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία επιβαρύνουν τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τις πηγές, «τα νέα στοιχεία-φωτιά επιβαρύνουν περαιτέρω τον κ. Παππά και αφορούν σε γραπτά μηνύματα (sms) και τιμολόγια χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει, ο Καλογρίτσας».

«Σε σημείωμά του που κατακεραυνώνει τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβίβασε νέα sms μεταξύ του ίδιου και του κ. Παππά που επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά», αναφέρουν ακόμα από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πηγές του κυβερνώντος κόμματος:

«Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε:

  • SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. Ο κ. Παππάς λοιπόν εμπλέκεται απόλυτα στην αφανή συνεργασία Καλογρίτσα CCC για τις τηλεοπτικές άδειες
  • SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά.
  • Σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι «τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το φιάσκο του φιάσκου»

Για «τζούφια στοιχεία που έχουν ήδη καταρριφθεί», κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Απαντώντας μάλιστα στα όσα ανέφεραν, νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν: «Η Ν.Δ. μηρυκάζει για μια ακόμα φορά τζούφια στοιχεία. Αναμασά όσα έχουν ήδη καταρριφθεί από τους μάρτυρες και την έκθεση της ΤτΕ. Το φιάσκο του φιάσκου…».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ