Υποκριτική δήλωση Ζάεφ – Μιλά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ συνεχίζει το σκέτο «Μακεδονία»

Ο Ζάεφ μας δουλεύει κι εμείς...

Must Read

Την ώρα που οι διαμαρτυρίες για τις προκλήσεις των Σκοπιανών (και) στο Euro 2020 συνεχίζονται (περισσότερο από τον κόσμο και ελάχιστα από την κυβέρνηση), ο Ζόραν Ζάεφ με δήλωσή του προσπαθεί να καθησυχάσει αυτές τις φωνές, αλλά ταυτόχρονα, σε ανάρτησή του εξακολουθεί να προκαλεί χρησιμοποιώντας το σκέτο «Μακεδονία».

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρθηκε στα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia) που υπάρχουν στη φανέλα της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας στο Euro 2020, με γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έθεσε το θέμα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πως θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα (σ.σ. χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει αν θα είναι… μετά το Euro):

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα. Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα. Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Την ίδια στιγμή, σε ανάρτησή του στο facebook κατά την επίσκεψή του στη Σόφια (σ.σ. όπου παρεμπιπτόντως «έφαγε πόρτα» στην προσπάθειά του να πείσει τη Βουλγαρία να άρει το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις) κάνει λόγο για «μακεδονική εθνική ομάδα» και «Μακεδόνες ποδοσφαιριστές».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος κυρίαρχος με ποσοστά… δικτάτορα!

Η Δύση τις ονόμασε εκλογές-παρωδία, όπου ένας «αδύναμος, ανασφαλής Πούτιν» επιθυμεί τα τεράστια ποσοστά αποδοχής, αλλά κυνικά φροντίζει να...

More Articles Like This