Δευτέρα 2/8/2021

Με… «δημοκρατικές διαδικασίες» έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και προνόμια!

Καταπατά η κυβέρνηση κάθε σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα

Είχε δεν είχε η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας «σερβίρει» εντός της ημέρας όχι μόνο το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά και τα «πλεονεκτήματα» ή αλλιώς τα προνόμια (αξιώσεις) που θα έχει ένας εμβολιασμένος…

Όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, «η σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής θα αναρτηθεί εντός της ημέρας στον ιστότοπο της Επιτροπής. Το ερώτημα που έχει θέσει η κυβέρνηση αφορούσε σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Με… σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα υποχρεώνουν στον εμβολιασμό!

Η Αριστοτελία Πελώνη πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα τη μελετήσει και θα λάβει τις αποφάσεις με γνώμονα τη δημόσια υγεία αλλά και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευθύνη και την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».

Σημείωσε δε, ότι το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους.

Για τα self test και τους εμβολιασμούς

Στο θέμα της γενικής ανταπόκρισης αναφορικά με τον εμβολιασμό, η κ. Πελώνη εμφανίστηκε ευχαριστημένη και αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας. «Οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της επανεκκίνηση της οικονομίας είναι μια κατάκτηση όλων των Ελλήνων την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε, και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σύμμαχοί μας είναι η αξιοποίηση των self test και η πρόοδος των εμβολιασμών. Αποφασίστηκε έτσι η διανομή των self test -που ξεκίνησε από τον Απρίλιο και είχε προγραμματιστεί για δύο μήνες- να συνεχιστεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Παρόλα αυτά οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αχαΐας και Αττικής ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχίσουν τη διάθεση των self test. Αποφασίστηκε έτσι να χρησιμοποιηθούν για την περιοχή της Αχαΐας, ως εναλλακτικό κανάλι, τα σούπερ μάρκετ της περιοχής όπου υπάρχει ήδη συμφωνία. Το ίδιο θα γίνει στην Αττική εφόσον επιμείνει στην απόφασή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ