Τουλάχιστον 60 τουρκικές ΜΚΟ… αλωνίζουν στα Σκόπια

Πίσω τους φαίνεται να δραστηριοποιείται ολόκληρος ο κρατικός τουρκικός μηχανισμός, αλλά εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου...

Must Read

Εξήντα τουλάχιστον τουρκικές ΜΚΟ δρουν στα Σκόπια για να διασφαλίζουν τα τουρκικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που η ελληνική πλευρά… κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ομνύει στην Ε.Ε.

Μπορεί το Φόρουμ της Αττάλειας, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο να μην ήταν όσο εντυπωσιακό θα ήθελε ο διοργανωτής του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις ακυρώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους, όμως ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο δρα η μηχανή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που χρειάστηκε να επιστρατεύσει τις «εφεδρείες» της προκειμένου να «αναπληρώσει» τις απουσίες.

Ανάμεσα στα «μπουμπούκια» που «επιστρατεύτηκαν» ήταν και ο Χουσρέβ Εμίν ο οποίος έφερε τον «βαρύ» τίτλο του «προέδρου της ένωσης των τουρκικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη Μακεδονία» (Makedonya Turk Sivil Toplum Teskilatlar Birligi – MATÜSİTEB).
Το συγκεκριμένο δίκτυο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ανακαλύπτει κανείς ότι συμμετέχουν τουλάχιστον 60 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται με στόχο την προστασία των συμφερόντων των Τούρκων στα Σκόπια και της ταυτότητάς τους.

Πίσω τους δε φαίνεται να δραστηριοποιείται ολόκληρος ο κρατικός τουρκικός μηχανισμός, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού μέσου Anadolu, το οποίο με πηχυαίους τίτλους δήλωνε ότι σκοπός του είναι να γίνει η φωνή των «μειονοτήτων» στα Σκόπια. Μάλιστα, ανακάλυπτε κάθε είδους μειονότητες εκτός από… Έλληνες!

Ο Χουσρέβ Ερμίν δεν κρύβει διόλου ότι οι απόψεις του ταυτίζονται σχεδόν στα πάντα με αυτές του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία συμμετέχει συνεχώς δίνει «αγώνες» που συμπίπτουν με αυτούς της Τουρκίας. Χαρακτηριστική η «εκστρατεία» που πραγματοποιούσε το τελευταίο διάστημα κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων. 

Δεν πρόκειται περί κάποιων «περιθωριακών» ΜΚΟ, όπως θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει, αφού πολύ πρόσφατα είχαν και συνάντηση με τον πρόεδρο των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος ήταν παρών και στο Φόρουμ της Αττάλειας.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που οι ελληνικές κυβερνήσεις πουλούν στους Έλληνες το παραμύθι ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια απομακρύνονται από την Τουρκία και «πανηγυρίζουν» επειδή πετάνε κάποια ελληνικά αεροσκάφη πάνω από τον εναέριο χώρο τους, οι γείτονες συνεχίζουν να λειτουργούν «επί εδάφους» και να εισπράττουν πολιτική υπεραξία, πολλές φορές εις βάρος της χώρας μας.

Αναρωτιέται δε κανείς πόσο υπέρ της χώρας μας θα είναι το να αποκτήσουν τα Σκόπια δικαίωμα «βέτο» σε επίπεδο Ε.Ε., εάν ολοκληρωθεί η «ενταξιακή τους πορεία», την οποία με τόσο θερμότητα στηρίζουμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κι όμως: Έγινε γκράφιτι στην Κωσταντινούπολη η εικόνα παίκτη της Φενέρμπαχτσε να χτυπά οπαδό!

Έγινε και αυτό στην Τουρκία! Γκράφιτι σε τοίχο στην Κωνσταντινούπολη έκαναν την εικόνα του ποδοσφαιριστή της Φενέρμπαχτσε, Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ,...

More Articles Like This