Παρασκευή 30/7/2021

Μητσοτάκης – Σκυλακάκης οδηγούν τον τουρισμό σε καταστροφή

Η κατάρρευση Μουζενίδη και η άρνηση ενίσχυσης στις αεροπορικές εταιρείες

Η Ellinair συμφερόντων Μουζενίδη συμπεριλαμβάνεται στις δραστηριότητες που οδεύουν προς αναστολή σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όμως και η βασική αιτία που ο μεγάλος ελληνικός όμιλος κλονίστηκε. Και είναι απολύτως λογικό γιατί όλες οι αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα αντιμετώπισαν τις τρομερές συνέπειες της πανδημίας που ισοδυναμούσε με αναστολή λειτουργίας λόγω των κρατικών αποφάσεων και απαγορεύσεων.

Στην Ελλάδα όμως οικονομική βοήθεια έλαβε μόνο η Aegean. Καλώς και την έλαβε, το γεγονός όμως ότι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, όχι μόνο τις οδηγεί στην καταστροφή, αλλά συνιστά και αθέμιτο ανταγωνισμό που φυσικά βαρύνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον κύριου Σκυλακάκη.

Καταργήσαμε το μονοπώλιο της Ολυμπιακής, για να το αντικαταστήσουμε με άλλο μονοπώλιο πάλι με κρατική δαπάνη; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικές και βαθύτατα διεφθαρμένες χώρες. Διότι με αυτή τη λογική 1000 φορές να πληρώναμε την Ολυμπιακή η οποία πετούσε και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για την ακρίβεια, όπως ακριβώς ενισχύθηκε η Aegean, θα πρέπει αναλογικά να ενισχυθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, ακόμα και οι μικρότερες. Ακριβώς βάση της αρχής της αναλογικότητας και της αντιμονοπωλιακής πολιτικής που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε μη κομμουνιστική κυβέρνηση.

Σε αντίθετη περίπτωση ο ελληνικός τουρισμός θα καταστραφεί. Και θα καταστραφεί λόγω πολιτικών αποφάσεων που θα σημαδέψουν την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια ακόμα.

Η κυβέρνηση λοιπόν προλαβαίνει να σοβαρευτεί και να πράξει το αυτονόητο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ