Αν ο ΟΗΕ προσθέσει το «αυτοδιοικούμενες περιοχές» στην έκθεσή του, μιλάμε για το τέλος της Κύπρου

Άρα... δεν ήταν τυχαίο το τετ α τετ Μητσοτάκη-Τατάρ στις Βρυξέλλες;

Must Read

Μια πληροφορία-σοκ μετέφερε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η οποία αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για καθαρή εκχώρηση κυριαρχίας στους Τουρκοκύπριους, που αυτόματα σημαίνει εκχώρηση κυριαρχίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Βενιζέλου ο ΟΗΕ έχει πρόθεση να συμπεριλάβει στην προσεχή του έκθεση για το Κυπριακό μια αναφορά σε «αυτοδιοικούμενες περιοχές» και μάλιστα να κατατεθεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ήδη, η απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες στο νησί, Τζέιν Χολ Λουτ έχει κάνει σχετική κρούση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η αντίδραση της Λευκωσίας ήταν εντονότατη και ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή μια τέτοια αναφορά, η οποία θα δώσει κι άλλο θάρρος και θα αποθρασύνει την Τουρκία.

Βέβαια η Λουτ από την πλευρά της προσπάθησε να καθησυχάσει τις ελληνοκυπριακές ανησυχίες, λέγοντας ότι μια τέτοια αναφορά δεν θα σημαίνει αναγνώριση δεύτερου κράτους στο νησί και αυτό θα αναγράφεται στην έκθεση που θα κατατεθεί εντός Ιουλίου.

Η αδιαλλαξία της Τουρκίας η οποία θέλει οπωσδήποτε να υπάρχουν δύο κυριαρχίες και να έχει και λόγο μετά την όποια λύση, έχει οδηγήσει στην απόρριψη τόσο της πρότασης Γκουτέρες για διορισμό ειδικού απεσταλμένου για τα θέματα της διακυβέρνησης, της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της διασφάλισης της διαδικασίας, ενώ έχει απορρίψει και τα έξι σημεία του ΓΓ του ΟΗΕ, που κατατέθηκαν στο Κραν Μοντανά το καλοκαίρι του 2017.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, προφανώς και δεν ήταν τελικά καθόλου «τυχαίο» το σύντομο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην κουζίνα του ξενοδοχείου που διέμεναν στις Βρυξέλλες. Άλλωστε για να μαγειρέψεις, χρειάζεσαι κουζίνα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This