Παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η Προανακριτική της Βουλής μόνο για παράβαση καθήκοντος

Must Read

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, προτείνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με το πόρισμα που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή, ο πρώην υπουργός φέρεται να είναι το πρόσωπο που επιχείρησε με χειρισμούς να δημιουργήσει το αποκαλούμενο «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο κατηγορητήριο απουσιάζει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου καθώς από την έρευνα της προανακριτικής δεν προέκυψαν ουσιαστικές αποδείξεις τέλεσης του συγκεκριμένου κακουργήματος.

Βουλή

Η Επιτροπή τέλος, προτείνει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento αλλά και για άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, ώστε να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Παππάς: Η πλειοψηφία ανακάλεσε τον πυρήνα του κατηγορητηρίου

«Καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων», τονίζουν στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ενώ, σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα δικαίωσης καθώς, μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου». Όπως υπογράμμισε, (η πλειοψηφία) «ήρθαν προφανώς σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς».

Τα υπόλοιπα κόμματα

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, για το αδίκημα της παράβαση καθήκοντος σημειώνεται ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις έως και αποδείξεις για ενεργό συμμετοχή του Ν. Παππά στην όλη μεθόδευση (ελέγχου ενημερωτικού μέσου)» ενώ για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου αναφέρουν ότι «ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Χ. Καλογρίτσας δεν προσκόμισε στέρεες και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης αποδείξεις για τη μεταφορά χρηματικών ποσών ή άλλου είδους υλικών ωφελημάτων προς τον ίδιο τον Ν. Παππά ή τρίτο πρόσωπο που ενεργούσε για λογαριασμό του».

Την αποχώρηση από τη διαδικασία ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση. Σε δήλωση του υπενθυμίζεται η θέση του κόμματος «οι ποινικές υποθέσεις να κρίνονται για όλους πολίτες, βουλευτές, υπουργούς- από το φυσικό ανεξάρτητο δικαστή», επισημαίνεται η «επικοινωνιακή κατάχρηση των εν λόγω κοινοβουλευτικών διαδικασιών για μικροκομματική πολιτική» ενώ καταγγέλλεται «με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας βαθιά ποινικής υπόθεσης».

Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και ακολούθως θα οριστεί ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτησή του. Για την άσκηση ποινικής δίωξης απαιτείται απόφαση της ολομέλειας με 151 ψήφους μετά από μυστική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This