Σάββατο 24/7/2021

Οι αποφάσεις πάρθηκαν: Ξεκινά ο εμβολιασμός των εφήβων – Τι λέει η Πελώνη

Κυβέρνηση και επιστήμονες δηλώνουν έτοιμοι να ανοίξουν τη σχετική πλατφόρμα, εφόσον δοθεί το τελικό «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Επάνοδο στην κανονικότητα επιδιώκει μέσω εκβιασμών η κυβέρνηση, κινητοποιώντας «λυτούς και δεμένους» για να πεισθούν οι πολίτες και να τρέξουν να εμβολιαστούν.

Από τη μία προσφέρουν «χαρτζιλίκια» στους νέους μπας και τούς πείσουν με τις δωροδοκίες, και από την άλλη προνόμια διασκέδασης -εκμεταλλευόμενοι την κλεισούρα των τόσων μηνών-!

Το τερμάτισαν: Τώρα θέλουν να εμβολιάσουν παιδιά  15 έως 17 ετών!

«Έτοιμοι να ανοίξουμε την πλατφόρμα για εμβολιασμό εφήβων, όταν η Επιτροπή δώσει το πράσινο φως» δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ προσθέτει ότι «οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι και όλοι θέλουμε επάνοδο στην κανονικότητα και θέλουμε να αποφύγουμε περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας. Το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έχει ήδη φανεί από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή».

«Περιμένουμε το πράσινο φως από την Επιτροπή»

«Πράγματι, στους κύκλους των επιστημόνων γίνεται συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών και περιμένουμε την επίσημη απόφαση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Εφόσον πάρουμε το πράσινο φως, η πλατφόρμα μπορεί επιχειρησιακά να ανοίξει άμεσα. Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επιστροφή στην κανονικότητα μόνο με εμβόλιο»

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα», σημείωσε η κ. Πελώνη, προσθέτοντας ότι «όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ