Κυριακή 1/8/2021

Ύποπτα παιχνίδια εις βάρος της Κύπρου; Η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ ανέλαβε καθήκοντα στη Shell!

Η Shell λειτουργεί στη Τουρκία από το 1923 και είναι στην κοινοπραξία του οικοπέδου 12 για το κοίτασμα Αφροδίτη στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Εξαιρετικά ύποπτα τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Κύπρου και μάλιστα από θεσμούς που υποτίθεται ότι θέλουν να λύσουν το Κυπριακό! Το προς όφελος τίνος, φυσικά ελέγχεται…

Ερωτηματικά προκαλεί ο ρόλος της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, της Αμερικανίδας Τζέιν Χόλ Λούτ (Jane Holl Lute). Η οποία, ανάμεσα άλλων θέσεων που διατηρεί σε εταιρείες, στις 19 Μαΐου 2021 ανέλαβε καθήκοντα ως «Ανεξάρτητη Μη-εκτελεστική Σύμβουλος» (Independent Non-executive Director) της πετρελαϊκής εταιρίας Royal Dutch Shell plc. Που είναι το μεμπτό;

Μα η Royal Dutch Shell plc διατηρεί στενότατες σχέσεις και συνεργασία με την τουρκική πετρελαϊκή TPAO, ενώ είναι και στην κοινοπραξία του οικοπέδου 12 για το κοίτασμα Αφροδίτη στην Κυπριακή ΑΟΖ (μαζί με Chevron και Delek)!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας: «Η Shell λειτουργεί στη Τουρκία από το 1923, εργάζεται συνεχώς για να οδηγήσει την τουρκική βιομηχανία ενέργειας με τις καινοτομίες και ανώτερα πρότυπά της καθώς συνεισφέρει στην τουρκική οικονομία… Το 2006, ίδρυσε την Shell & Turcas Petrol… Η Shell συνεισφέρει στην τουρκική οικονομία, αλλά επίσης στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη (στην Τουρκία)…»!

Πως λοιπόν η κυρία Λουτ (που μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στη Shell συναντήθηκε με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για την λύση του Κυπριακού) θα εργαστεί να βρεθεί λύση και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του θύματος και όχι του θύτη, της Τουρκίας δηλαδή, όταν τα συμφέροντά της συγκρούονται;

Ήδη έπρεπε εκεί στον ΟΗΕ τον… διαμεσολαβητή, να έχουν πράξει τα δέοντα αν θέλουν να σώσουν όποια ακεραιότητα τους έχει μείνει!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ