Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε σε όλα όσα έταξε προεκλογικά» (video)

«Ευτυχώς που δεν είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την πανδημία, καθώς θα είχαμε την πιο ακραία λαϊκίστικη αντιπολίτευση που έχει δει ποτέ ο τόπος από τον κ. Μητσοτάκη»

Must Read

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, στα δύο χρόνια που κυβερνά τον τόπο, απέτυχε όχι μόνο σε όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά και στην διαχείριση της πανδημίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Πετύχαμε ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα στις εσωτερικές μας διαδικασίες, αλλά και ένα σημαντικό προγραμματικό άλμα που θα αποτελέσει πολύ σημαντικό εφόδιο για το κόμμα την επόμενη μέρα», είπε, τονίζοντας ότι «τώρα ξέρουμε τι θέλουμε, αλλά ξέρει και η ελληνική κοινωνία τι θέλουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ειδικότερα ότι ο εργαζόμενος ξέρει ότι «δεν θέλουμε να νικήσουμε τη Δεξιά για να ξαναβρεθούμε σε καρέκλες εξουσίας, αλλά για να έχει ανθρώπινες σχέσεις εργασίας, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα, για να πάει ο κατώτατος στα 800 ευρώ και να συμπαρασύρει αυτό όλες τις μισθολογικές βαθμίδες». Οι πολίτες που αγωνιούν για την ίδια τους τη ζωή με την πανδημία, αλλά και οι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή, τόνισε, «ξέρουν ότι θέλουμε να νικήσουμε τη νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη για να αναμορφώσουμε το ΕΣΥ, για να φτιάξουμε μαζί ένα νέο ΕΣΥ με έμφαση στη πρωτοβάθμια, με καλύτερους μισθούς και κίνητρα για τους νέους γιατρούς».

«Ξέρει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «ότι θέλουμε να νικήσουμε την κυβέρνηση της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη για να στηρίξουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν. Να μείνουν οι επιχειρήσεις τους ζωντανές και να στηριχτούν». «Ξέρουν οι νέοι και οι νέες», συνέχισε, «ότι θέλουμε να νικήσουμε για να στηρίξουμε τα όνειρα και τις ανάγκες τους». «Ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι θέλουμε να νικήσουμε τη Δεξιά για να επιστρέψει η δικαιοσύνη στον τόπο».

Σημείωσε ότι «αυτό χρειάζεται να είναι το καθήκον μας το επόμενο διάστημα: να πείσουμε ότι όχι μόνο θέλουμε, αλλά και μπορούμε και πώς: Με ένα ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα και υλοποιήσιμό πρόγραμμα και σχέδιο».

«Πρέπει να κερδίσουμε τον μεσαίο χώρο»

Απαντώντας δε στο ζήτημα εάν η παράταξή του πρέπει να πάει «δεξιά ή αριστερά», ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει δεν αρκεί να κερδίσει μόνο όσους πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και ριζοσπάστες, αλλά πρέπει να κερδίσει αυτό που ονομάζουμε «μεσαίο χώρο». Ξεκαθάρισε όμως ότι «αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά» και να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα «ρεαλιστικού ριζοσπαστισμού».

Μιλώντας για την αξιοπιστία του λόγου και την αντιστοιχία των έργων του κόμματος, επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκανε και λάθη», για να οποία έκανε ενδελεχή αξιολόγηση και αυτοκριτική. Κάνοντας, στη συνέχεια, εκτενή αναφορά στα θετικά σημεία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «στις σημερινές συνθήκες, που δεν υπάρχει η τρόικα, που δεν υπάρχει το Σύμφωνο σταθερότητας με τους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά αντίθετα φτηνός δανεισμός, γιατί ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, υπάρχουν οι πόροι του Ταμείου ανάκαμψης, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες, τότε θα έχει την αποκλειστική ευθύνη».

Άλλα έταξε και άλλα έκανε η Νέα Δημοκρατία

Κάλεσε, κατόπιν, τους πολίτες να αναστοχαστούν τι έταξε και τι έκανε η Νέα Δημοκρατία: «Έταξε τρία πράγματα: καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και ασφάλεια». Και, συνεχίζοντας, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε: «Τι έκανε; Κατάργησε το οκτάωρο έκανε την εργασία κόλαση. Αντί να μειώσει δραστικά τους φόρους, μείωσε το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών (ακρίβεια – αντικειμενικές αξίες ακινήτων – μείωση μισθών). Η χώρα μετατράπηκε σε πεδίο δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Ξύλο στις πλατείες, ξύλο στους διαδηλωτές – ανεξέλεγκτο το έγκλημα και η μαφία».

«Απέτυχε σε όσα έταξε. Απέτυχε και στην πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε δε, χαρακτηριστικά, ότι «ευτυχώς, βέβαια, που δεν είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την πανδημία, όχι γιατί δεν θα τα καταφέρναμε καλύτερα, αλλά γιατί θα είχαμε στην αντιπολίτευση τη πιο ακραία λαϊκίστικη αντιπολίτευση που έχει δει ποτέ ο τόπος: Την αντιπολίτευση του κυρίου Μητσοτάκη, που δε θα δίσταζε να οδηγήσει την κοινωνία σε έναν διχασμό». «Θα τον βλέπαμε», είπε «να συμπορεύεται με συνωμοσιολόγους και ακραίους, να δημαγωγεί χυδαία, ακόμη και να μη διστάζει την τυμβωρυχία, προκειμένου να κερδοσκοπήσει πολιτικά».

«Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία και δώσαμε απλόχερη στήριξη στην κυβέρνηση στα δυο κομβικότερα ζητήματα: Στηρίξαμε τα περιοριστικά μέτρα –αν και είδαμε να χρησιμοποιούν τους επιστήμονες εργαλειακά. Στηρίξαμε τον εμβολιασμό», τόνισε καταλήγοντας.

  • Παρακολουθείστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This