Ο Σύψας «ξεσκέπασε» τα ψέματα της κυβέρνησης για τις μάσκες! (video)

«Η επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ την κατάργηση των μασκών σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και ο Άδωνις έσπευσε να τον διαψεύσει

Must Read

Την ώρα που «καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα και η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση παίζουν «κρυφτούλι» στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, αναφορικά με την υποχρεωτική ή όχι χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Νίκος Σύψας, που επανεμφανίστηκε έπειτα από πολύ καιρό, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως ουδέποτε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εισηγήθηκαν την κατάργηση της μάσκας! «Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση αναφορικά με τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Η επιτροπή είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας. Παρακαλώ, παρακολουθήστε τις δηλώσεις της κυρίας Παπαευαγγέλου. Η επιτροπή είπε πως, όταν βγαίνουμε από το σπίτι, όπως παίρνουμε τα κλειδιά, παίρνουμε και τη μάσκα μας. Το αν για κάποιον λόγο είδαμε οκτάστηλους τίτλους “πετάμε τις μάσκες”, δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή “βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους”», ανέφερε κατηγορηματικά, αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε τον καθηγητή, τονίζοντας πως καμιά απολύτως απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν ελήφθη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών!

Μπορεί η Πολιτεία να αναγκαστεί να πάρει εκ νέου έκτακτα μέτρα

Ωστόσο, οι… προστριβές μεταξύ επιστημόνων και κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ, καθώς στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Σύψας τάχθηκε κατά των πολιτικών που διαβεβαιώνουν στα τηλεπαράθυρα ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε νέο lockdown. «Αν έχουμε 4.000.000 ή 5.000.000 ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι και πιεστεί το σύστημα Υγείας, μπορεί να αναγκαστεί η Πολιτεία να πάρει έκτακτα μέτρα. Έχουν γίνει πολλές φορές τέτοιες δηλώσεις στο παρελθόν και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Ο ιός έχει τη δική του ατζέντα κι εμείς μπορούμε απλά να παρακολουθούμε. Καλό θα ήταν να μη γίνονται τέτοιες δηλώσεις. Θα δούμε, λοιπόν…», τόνισε.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και την επιστροφή τους στα θρανία το φθινόπωρο, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων λουκέτων στα σχολεία. «Η μετάλλαξη Δέλτα αγαπά πολύ τους νέους και τους εφήβους. Αν επαληθευτούν τα σενάρια για το φθινόπωρο, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία κι αν οι νέοι μας μπορούν να χάσουν ακόμα μία χρονιά», κατέληξε.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This