Κυριακή 25/7/2021

Βελόπουλος: Εσείς είστε οι τζαμπατζήδες, να μην κατέβετε στις εκλογές!

Χαμός πριν από λίγο στο κοινοβούλιο

Θερμό επεισόδιο είχαμε πριν από λίγα λεπτά στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος απαίτησε να μην υπάρξει ούτε ένα ευρώ κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα που χρωστούν.
Ο κ. Βελόπουλος απαντώντας στις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «τζαμπατζήδων», εξερράγη κυριολεκτικά και επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς, λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιος που το κόμμα του χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια και δεν τα πληρώνει, να αποκαλεί τους Έλληνες πολίτες τζαμπατζήδες. Ειδικά, ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να υβρίζει τους Έλληνες, γιατί είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα λεφτά των βουλευτών

Εκεί που η συζήτηση πήρε πραγματικά φωτιά, ήταν όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος πρότεινε την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές των κομμάτων που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους. Πέραν της άμεσης αναστολής της κρατικής επιχορήγησης στα συγκεκριμένα κόμματα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απαίτησε να υπάρξει παρακράτηση μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών των συγκεκριμένων κομμάτων, προκειμένου έτσι να εξυπηρετηθούν οι δανειακές τους υποχρεώσεις.
Όπως ήταν επόμενο, ακολούθησε πανδαιμόνιο στην Βουλή, με τον κ. Βελόπουλο να απαντά πως δεν είναι δυνατόν 800,000 μικρομεσαίοι να οδηγούνται στην κατάρρευση λόγω μη πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση, αλλά να υπάρχουν κόμματα που ενώ χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια να μην πληρώνουν ούτε ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ