Σάλος με τα πακιστανικά τηλέφωνα και την εμπλοκή Χαρδαλιά!

Πολιτικοί τριγμοί για την «εισαγωγή» VIP ασθενών με Covid χωρίς κανέναν έλεγχο. Διάψευση και μήνυση από τον υφυπουργό

Must Read

Πολιτική αναταραχή προκαλεί το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο εισήλθαν στη χώρα μας VIP ασθενείς με κορωνοϊο, κατόπιν εντολής, και μάλιστα μέσω πακιστανικών τηλεφώνων, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, με τον ίδιο να απορρίπτει κατηγορηματικά το επίμαχο ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για «φασιστική» στοχοποίηση για μικροπολιτικούς λόγους, και τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά σφόδρα, ζητώντας την κεφαλήν του επί πίνακι.

Πάντως, αν ισχύουν -έστω και σε μικρό ποσοστό- όσα δημοσιεύτηκαν, είναι τουλάχιστον τραγικό να λειτουργούν κρατικοί υπάλληλοι με όρους μαφίας και με πλήρη αδιαφορία ως προς τη νομιμότητα των πράξεών τους.

Η υπόθεση, μάλιστα, φτάνει ήδη στη Δικαιοσύνη, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων, καθώς και εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Ειδικότερα, στο δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για σειρά sms στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τα οποία λίγο πριν από το δεύτερο lockdown, και ειδικότερα στις 22 Οκτωβρίου του 2020, επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα μελών της αποστολής της τούρκικης ομάδας μπάσκετ Φενερμπαχτσέ, εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αν και τέσσερα εξ αυτών είχαν πυρετό, εκτελώντας εντολές του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τα μηνύματα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο αξιωματικός της Πολιτικής Προστασίας φέρεται ότι συνομιλεί με τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας του αεροδρομίου, με τον τελευταίο να ζητά «να περάσει η ομάδα!», παρόλο που τα τέσσερα άτομα βρέθηκαν με πυρετό, λέγοντας πως αυτό αποτελεί «εντολή Χαρδαλιά», προσθέτοντας -πάντα σύμφωνα με τα μηνύματα που παρουσιάζονται- «τελειώνετε στο πακιστανικό το τηλέφωνο». Σε δεύτερη συνομιλία, ο επικεφαλής επιμένει στην είσοδο των ασθενών, ενώ απαντώντας στις επιφυλάξεις του αξιωματικού, ο οποίος του αναφέρει «μην μπλέξουμε, διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ», απαντά ότι «σιγά μην μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό», ενώ κάνει εκ νέου αναφορά σε πακιστανικά τηλέφωνα. Τέλος, σε τρίτο στιγμιότυπο, ο αξιωματικός αναφέρει: «Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Εχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουν».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αρνήθηκε ότι ζήτησε να περάσουν χωρίς έλεγχο τα μέλη της Φενερμπαχτσέ, απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις. Οπως υποστηρίζει, ούτε ο ίδιος ούτε τα στελέχη στην Πολιτική Προστασία ενημερώθηκαν για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων της ομάδας με πυρετό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάνοντας λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο, όπως αναφέρει, «με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία». Μάλιστα, υποστηρίζει πως η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας στην υπόθεση αφορά την έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρίας Freebird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Φενερμπαχτσέ στην Ελλάδα, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, η έγκριση δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις Euroleague και FIBA.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, με δήλωσή του χαρακτήρισε «εγκληματική και ανεύθυνη» τη στάση της κυβέρνησης, λέγοντας πως «την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα» και ζήτησε το δημοσίευμα να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υφυπουργό και «να απαντήσει στους πολίτες ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα».

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου επανήλθε, σχολιάζοντας τη διάψευση του Νίκου Χαρδαλιά, καλώντας τον «αντί για αοριστολογίες, επιθέσεις και σπασμωδικές κινήσεις», να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις. Την ίδια ώρα έντονη υπήρξε και η αντίδραση του ΜέΡΑ25, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη να αναφέρει ότι πως ο υφυπουργός, αντί για «αερολογίες» και «απειλές», οφείλει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται, που αποτελούν «λόγους παραίτησης υπουργού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This