Στην Ελλάδα η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας μετά την απόφαση για μαζική κράτηση μεταναστών

Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

Must Read

Η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ινγκρίντα Σιμονίτε θα βρεθεί σήμερα στην Ελλάδα για να συζητήσει την εμπειρία της χώρας μας στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, μια ημέρα μετά την έγκριση από το λιθουανικό κοινοβούλιο της μαζικής κράτησης μεταναστών.

Ο νέος νόμος απαγορεύει την απελευθέρωση των μεταναστών από την κράτηση για έξι μήνες μετά την άφιξή τους, περιορίζει το δικαίωμα προσφυγής για τους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο και ορίζει ότι οι μετανάστες μπορούν να απελαθούν ενώ εξετάζονται οι προσφυγές τους.

Σύμφωνα με τη λιθουανική κυβέρνηση, στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της Σιμονίτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα. Η Σιμονίτε θα επισκεφθεί επίσης το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων συνοριοφυλάκων.

Η λιθουανική αντιπροσωπεία θα εξοικειωθεί με την εμπειρία της Ελλάδας στη διαχείριση της μετανάστευσης, θα συζητήσει την πιθανή βοήθεια σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και την κατάρτιση Λιθουανών αξιωματικών για την εφαρμογή των διαδικασιών ασύλου στη Λιθουανία.

«Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της ΕΕ, καθώς η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Λετονία και η Εσθονία, προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Επομένως, πρέπει να αναζητήσουμε τις ίδιες δυνατότητες και διαδικασίες για να αποτρέψουμε μια από τα χώρες από το να γίνει ένα ευάλωτο τμήμα όπου η ΕΕ θα αντιμετωπίσει απρόβλεπτες προκλήσεις που προκαλούνται από την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε η Πρωθυπουργός της χώρας της Βαλτικής.

Οι διμερείς σχέσεις και οι τρόποι ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας θα συζητηθούν επίσης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της λιθουανικής κυβέρνησης.

*φωτό από: apie.lrt.lt

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This