Βουλή: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών, ρύθμιση χρεών πανδημίας και σωρεία εξυπηρετήσεων… στο παρά ένα!

«Καυτά» νομοσχέδια, λογής λογής τροπολογίες «της τελευταίας στιγμής» και επίμαχες ρυθμίσεις, λίγο πριν από το κλείσιμο για τις θερινές διακοπές

Must Read

«Φωτιά» θα πάρει η Βουλή το επόμενο δεκαπενθήμερο, που θα είναι και το τελευταίο κανονικής λειτουργίας της, καθώς στις αρχές Αυγούστου το Κοινοβούλιο θα… κατεβάσει ρολά για μερικές εβδομάδες, για την καθιερωμένη θερινή ανάπαυλα.

«Καυτά» νομοσχέδια, λογής λογής τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, αλλά και οι επίμαχες ρυθμίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα περάσουν από τη Βουλή εντός των επομένων ημερών, στις οποίες οι μηχανές θα δουλέψουν στο φουλ, εφόσον δυνατότητα νομοθέτησης δεν θα υπάρξει ξανά πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ειδικά για τη νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής, το Μαξίμου διατρανώνει πως δεν θα οδηγεί σε απολύσεις, αλλά σε αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών.

Αναμένεται ακόμη να κατατεθεί και η τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «ασπιρίνες», αν και έχει επιφυλαχτεί να τοποθετηθεί όταν κατατεθεί το τελικό κείμενο.

Πάντως, αυτές δεν είναι οι μοναδικές τροπολογίες που θα κατατεθούν στο «παρά πέντε», καθώς, όπως συζητείται και στα πηγαδάκια, βρίσκεται προ των πυλών σωρεία τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, λόγω του κλεισίματος της Βουλής. Όλοι περιμένουν τις «καλοκαιρινές» τροπολογίες που έρχονται, ενώ και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται πως κάποια ζητήματα θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, ακόμη και αν δεν υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να γίνει ενδελεχής συζήτηση.

Παρατάσεις προθεσμιών λόγω Covid και όχι μόνο, νομιμοποιήσεις δαπανών, αλλά και διάφορες ύποπτες εξυπηρετήσεις αναμένονται να έρθουν προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. Οι τροπολογίες αυτές, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες και έρθουν κατά ριπάς και λίγο πριν από το κλείσιμο, θα οδηγήσουν σε νέο… ματς ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που θα είναι εξάλλου και το τελευταίο του καλοκαιριού στο κοινοβουλευτικό τερέν.

Ποιος μπορεί να λησμονήσει, άλλωστε, την ηχηρή αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης τον Αύγουστο του 2019, όταν ο Γιάννης Βρούτσης εισήγαγε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορούσαν τις εργασιακές σχέσεις; Θα επαναληφθεί άραγε μια τέτοια πρακτική και φέτος; Διόλου απίθανο.

Αρχίζει η συζήτηση για τις αλλαγές στα σχολεία

Κατά πάσα πιθανότητα αρχίζει την Τρίτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως με τις σημαντικές αλλαγές στα σχολεία, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νίκη Κεραμέως υπεραμύνεται της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως θα δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία, τασσόμενη υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των στελεχών Εκπαίδευσης.

Ακόμη, εκτός απροόπτου θα κατατεθεί πριν από τις αρχές Αυγούστου το νομοσχέδιο του Μάκη Βορίδη για το lobbying. Στον αντίποδα, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς φαίνεται πως δεν παίρνει άμεσα τον δρόμο της Βουλής, καθώς υπήρξε βροχή παρατηρήσεων από φορείς και πολίτες κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, οι οποίες θα πρέπει να μελετηθούν προτού ενσωματωθούν στο τελικό corpus του σχεδίου νόμου.

Μεθαύριο Τρίτη ψηφίζεται το -επίσης- πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του Κώστα Σκρέκα για τα απόβλητα και την ανακύκλωση, ενώ υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο. Για μετά τις διακοπές μετατίθεται η ψήφιση του περιβόητου ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση, ενώ προσώρας… αγνοείται η τύχη του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για τις λαϊκές αγορές, καθώς, τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πότε θα περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This