Πέμπτη 29/7/2021

Επίσημο: Εμβολιασμός και για τους 12 ετών και άνω (video)

Ο πρωθυπουργός πρώτα ανακοίνωσε και μετά είπε «θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών»

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε ότι ο εμβολιασμός θα προχωρήσει και στα παιδιά άνω των 12 ετών.

«Θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω», είπε κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών (αφού πρώτα το είχε ανακοινώσει…) και ξεκαθάρισε (μέχρι νεοτέρας) ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως «δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός».

«Επιτακτικός ο άμεσος εμβολιασμός των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών – Επείγει και ο εμβολιασμός των νέων»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «επιτακτική ανάγκη» για τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών και των ευπαθών ομάδων και για «επείγουσα ανάγκη» σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των νέων.

«Έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000. Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους Δέλτα καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. Επείγει, ωστόσο, και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα».

Και πρόσθεσε:

«Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς, στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το προνόμιο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό. Την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε συμπολίτες μας ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ