Οι γαλλικές φρεγάτες Belharra στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν

Must Read

Οι φρεγάτες Belharra οι οποίες είναι στην κορυφή της λίστας του Πολεμικού μας Ναυτικού διότι έχουν τη δυνατότητα να φέρουν το βλήμα SCALP Naval με ακτίνα δράσης τα 1000 χλμ. Βρίσκονται ήδη στην ατζέντα του πρωθυπουργού και θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.

Τα Ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι Γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά των φρεγατών, το κόστος των οποίων βρίσκεται περίπου στα 2 δις. ευρώ. Το κόστος αυτό είναι η προσφορά που δόθηκε πριν από δύο χρόνια και εικάζεται πως δεν θα διαφοροποιηθεί κατά πολύ.

Στόχος δε είναι τα επόμενα δυο πλοία να κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία.  Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  ο πρωθυπουργός εδώ και εβδομάδες είχε ζητήσει πλήρη ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν να κάνουν με την Γαλλία.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημείωναν πως στη συνάντηση των δύο ανδρών θα αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο η Γαλλία προτίθεται να βοηθήσει στην επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύς της Ελλάδος υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. 

Φυσικά ψηλά στις συζητήσεις θα είναι η ρευστή κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη ισχυρής αποτρεπτικής παρουσίας από τις δυο χώρες  ώστε να περιοριστούν δραστικά οι θαλάσσιες οδοί του παράνομου εμπορίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This