Δείτε απευθείας: Κόντρες στη Βουλή με Μητσοτάκη και Τσίπρα για το «νέο σχολείο» της Κεραμέως

Μιλούν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Γεννηματά

Must Read

Στη σκιά της θυελλώδους αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για τους φετινούς εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για το «νέο σχολείο», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση για τη διπλή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ειδικά για την αξιολόγηση θα γίνεται σε δύο φάσεις, με τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον διευθυντή του σχολείου να αξιολογούν τη διδακτική επάρκεια και το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης ανά τέσσερα έτη, ενώ ανά δύο έτη θα εξετάζουν την υπηρεσιακή συνέπεια και την επάρκεια των εκπαιδευτικών.

Στη συζήτηση θα παρέμβει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομοθετική πρωτοβουλία της Νίκης Κεραμέως, αλλά και την ίδια την υπουργό, η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δέχεται προσωπική επίθεση από τον Νίκο Φίλη, ενώ αναμένεται τοποθέτηση και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας (αναμένεται να μιλήσει επίσης), από κοινού με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά, με σχετική τροπολογία, την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, καθώς και την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο για 45% αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34 ετών. Η Κουμουνδούρου επιμένει να μιλά για «σφαγή» εισακτέων εν μέσω πανδημικής κρίσης, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν αναμένεται να κάνει βήμα πίσω στην εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This