Ο Βορίδης άλλα λέει και άλλα εννοεί: «Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα – Δεν αναγκάζουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν»!

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι για τους ανεμβολίαστους ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος

Must Read

«Το κρέας ψάρι» προσπάθησε για άλλη μια φορά να «βαφτίσει» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος αφού αφήνει χωρίς δουλειά και εισόδημα όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, έρχεται και συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα με τη στενή έννοια του όρου, καθώς κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον να εμβολιαστεί»!

«Συμμορφώνονται οι… άνθρωποι!»

Ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος ειδικά στους υγειονομικούς είπε ότι «όλα δείχνουν ότι το ποσοστό συμμόρφωσης θα φτάσει κοντά στο 95%, ωστόσο παραμένει το υπόλοιπο 5% που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο και δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς καθώς μπορεί να τους μολύνει».

Τι είπε για ανεμβολίαστους: «Αόριστος ο χρόνος αναστολής»

Για την επαναξιολόγηση της κατάστασης με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικοί, εξήγησε ότι ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη έως τα τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, την πορεία των εμβολιασμών και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα συμμορφωθεί.

Απέρριψε την κριτική περί διχασμού της κοινωνίας και τιμωρίας εργαζομένων, λέγοντας ότι στόχος των υποχρεωτικών εμβολιασμών δεν είναι η τιμωρία αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας.

Θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα;

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ασκούνται σταθμισμένα και λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους μετάδοσης της κάθε επαγγελματικής ομάδας.

Για εκείνους που εργάζονται με ασθενείς και υπερήλικες είναι προφανές και δεν γίνεται κουβέντα, ωστόσο σε άλλους κλάδους όπως στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς η συζήτηση είναι πιο σύνθετη και θα είναι βαρύνουσας σημασίας η γνώμη που θα εκφέρει η επιστημονική κοινότητα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This