Καρέ-καρέ η ορκωμοσία του Κ. Μπακογιάννη: Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων

Must Read

Σεβασμός και δέος. Με αυτές τις δύο λέξεις ο νέος δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για τα σχέδια που έχει για την πόλη των Αθηνών. Όπως είπε: «σεβασμός στην ιστορία και το πολιτισμό της Αθήνας. Δέος Απέναντι στην πρόκληση στο έργο που μας περιμένει, στο μεγάλο στοίχημα να γίνει Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».

Μπροστά σε εκατοντάδες Αθηναίους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του, να παραβρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ο Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα είναι υπηρέτης των Αθηναίων και όχι ο άρχοντας. Ο νέος δήμαρχος Αθήνας εμφανίστηκε ενωτικός απέναντι στις άλλες παρατάξεις και όπως είπε χαρακτηριστικά: «θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις χωρίς αποκλεισμούς».

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής ήταν για πρώτη φορά ανοιχτή, εκτός του δημαρχιακού μεγάρου και πραγματοποιήθηκε για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μία περιοχή υποβαθμισμένη, με πολλά προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως είναι και μία περιοχή με βαριά πολιτισμική ιστορία αφού εκεί το 387 π.Χ, ιδρύθηκε -θα μπορούσαμε να πούμε με έννοιες του σήμερα- το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης: «Ξεκινάμε όπως υποσχεθήκαμε από κάτω προς τα πάνω. Με όλα τα πρακτικά αληθινά προβλήματα που μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Αλλά θα το κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και ψηλά για να έχουμε χώρο και όρεξη για τα μεγάλα».

Ο Κώστας Μπακογιάννης ήρθε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος κρατώντας από το χέρι την κόρη του Ολυμπία και συνοδευόμενος από την σύζυγό του δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, που είχε στην αγκαλιά της το μικρό τους γιο Δήμο.

Φανερά συγκινημένη η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και η αδερφή του Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή ρύθμισε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και πολλοί υπουργοί.

Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όποιος αναφερόμενος στο νέο δήμαρχο είπε: «Η Αθήνα βοά και σας χρειάζεται». Την σημερινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της στρατιωτικής ηγεσίας και μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν πανό, με τα οποία διαμαρτύρονταν για τις ιδιωτικοποιήσεις. Όταν μάλιστα μετά το πέρας της εκδήλωσης της τελετής φώναξαν συνθήματα αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο που είχε παραβρεθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This