Η ΝΔ τιμωρεί τους ανεμβολίαστους καθόσον δεν τους θεωρεί ψηφοφόρους της

Must Read

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Το εύλογο ερώτημα το οποίο θέτουν πολλοί πολίτες, είναι το πώς τόλμησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διχάσει επίσημα τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και να επιβάλει στους δεύτερους απαγορεύσεις, αποκλεισμούς, ανελευθερίες και κυρίως οικονομικές επιβαρύνσεις, προκειμένου να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν;

Δεν φοβάται άραγε το πολιτικό κόστος; Οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι περίπου 3.000.000, δεν φοβάται λοιπόν ότι από όλους αυτούς δεν πρόκειται να λάβει ούτε μία ψήφο;

Όχι δεν φοβάται. Δεν τους υπολογίζει καθόλου τους ανεμβολίαστους ως ψηφοφόρους της. Τους θεωρεί πλέον οριστικά χαμένους για τη ΝΔ και επομένως επέλεξε να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, προκειμένου να διεγείρει ένστικτα κοινωνικού αυτοματισμού. Προχωρά κανονικά σε διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και σε διαχωρισμό των Ελλήνων σε «καλούς» εμβολιασμένους και σε «κακούς» ανεμβολίαστους που δήθεν θέλουν το «κακό» της κοινωνίας. Δεν υπολογίζει τους φόβους τους, τις ανησυχίες τους, ακόμα και τις ιδεολογίες τους.

Η πολιτική εξήγηση αυτών των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι απλή. Η Νέα Δημοκρατία έλαβε κατά τις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου 2019, δηλαδή στο απόγειο της δημοτικότητας του κ. Μητσοτάκη, συνολικά στην Επικράτεια 2.251.618 ψήφους επί συνόλου εγκύρων ψηφοδελτίων 5.649.527. Δηλαδή ολόκληρο κυβερνών κόμμα, έλαβε πολύ λιγότερες ψήφους από τους σήμερα ανεμβολίαστους των 3 εκατομμυρίων. Γνωρίζει λοιπόν πως ό,τι και να κάνει πλέον, όσο και να πιέσει, έχει χάσει οριστικά εκλογικά τους ανεμβολίαστους.

Επομένως επέλεξε να τους τιμωρήσει αυστηρά προκειμένου να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τα υπόλοιπα 5,5 περίπου εκατομμύρια των εμβολιασμένων (και τους ομογενείς) διεγείροντας ένστικτα κοινωνικού αυτοματισμού, ικανοποιώντας αυτή τη μερίδα των εμβολιασμένων με την παραδειγματική τιμωρία των ανεμβολίστων και επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και εξουσιαστική πυγμή εκ του ασφαλούς πολιτικά επί των έτσι κι αλλιώς απολεσθέντων ψηφοθηρικά ανεμβολίαστων.

Εξάλλου, μάλλον η κυβέρνηση υποθέτει (ίσως όχι αδίκως) ότι η μεγάλη μάζα από τα 3 εκατομμύρια των ανεμβολίαστων είναι και εκείνοι που αδιαφορούν για τα πολιτικά πράγματα και δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Αν όντως συμβαίνει αυτό το τελευταίο, τότε το παιχνίδι της κυβέρνησης γίνεται επικίνδυνο για την ίδια. Πολλοί από αυτούς ενδέχεται να εκνευριστούν τόσο πολύ που μπορεί να αφήσουν τον πολιτικό «καναπέ» τους και να εμφανιστούν μαζικά στις κάλπες στις επόμενες εκλογές της Απλής Αναλογικής επιλέγοντας αντισυστημικόκόμμα και ανατρέποντας το καθεστωτικό σύστημα.

Το τελευταίο μένει να αποδειχθεί. Θα επικρατήσει λοιπόν ο αυταρχισμός και ο ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης της ΝΔ ή θα λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο και η τιμωρία των αυταρχικών μέσω της κάλπης;

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This