Ζουν το μύθο τους… Βλέπουν ως «κίνητρο» τον στυγνό εκβιασμό και φαντασιώνονται ότι δεν διχάζουν, αλλά «προστατεύουν»

Εκστρατεία παραπληροφόρησης, διαστρέβλωσης και εκφοβισμού από την Κυβέρνηση

Must Read

Η εκτός τόπου και χρόνου Κυβέρνηση, με τα όσα κάνει και τα όσα λέει, βγάζει εκτός εαυτού όσους έχουν ακόμα κοινή λογική. Στο θέατρο του παραλόγου, το Μαξίμου και οι συν αυτώ, κρατούν τους μόνους ρόλους και επιδίδονται σε παραστάσεις εκφοβισμού, απειλών, παραλογισμού και παραπληροφόρησης.

Ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, κατηγορίες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα: Η ΝΔ τιμωρεί τους ανεμβολίαστους καθόσον δεν τους θεωρεί ψηφοφόρους της

Αντί όμως να υπάρξει μια στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς, σε κάθε γωνιά, σε κάθε, χωριό, σε κάθε δομή, η Κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα απαράδεκτο «τσουβάλιασμα» των πάντων, με γκεμπελικές μεθόδους. Αντί να προνοήσει και να ενισχύσει, εκβιάζει, διχάζει, τιμωρεί.

Η τριπλέτα των Υπουργών που μίλησαν σήμερα σε ΕΡΤ και ΑΝΤ1 έδωσε την ξεκάθαρη κυβερνητική γραμμή: αυτοαποθέωση, μετακύληση των ευθυνών και διαστρέβλωση των πάντων όπως την εξυπηρετούν κάθε φορά.

Διαβάστε ακόμα: Τους «φτύνουν» και νομίζουν ότι βρέχει: «Ας με καταριούνται, αλλά ας εμβολιαστούν!»

Η αναστολή και η απόλυση είναι «κίνητρο» και όχι εκβιασμός!

Οι άκρως πετυχημένες λίστες του έκαναν τη δουλειά που ήθελε το Μαξίμου και έτσι τώρα ο Στέλιος Πέτσας από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει.

Και το να χαρακτηρίζει τον στυγνό εκβιασμό νομοταγών και υγειών πολιτών ως «κίνητρο» για να εμβολιαστούν, είναι διεστραμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. «Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο», είπε στην ΕΡΤ!

Μάλιστα, μόνο που δεν… έβρισε τον κόσμο που πήγε διακοπές (και έφυγαν έχοντας κάνει τεστ οι περισσότεροι), θέλοντας να ξεδώσει και ξεσκάσει μετά το πολύμηνο lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση:

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να πείσουμε (σ.σ. ο εκβιασμός και οι απειλές δεν είναι πειθώ) τους πολίτες ότι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους να εμβολιαστούν. Όταν τα ποσοστά εξακολουθούν να παραμένουν στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες τον Αύγουστο προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να μην εμβολιαστούν, πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα».

Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» σε όλο του το μεγαλείο: «Επειδή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν αλλά και να νοσηλευθούν, τότε παίρνουμε μέτρα και επιτρέπουμε (σ.σ. μας κάνουν και χάρη δηλαδή) την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα στους εμβολιασμένους, με λιγότερους περιορισμούς».

Μάλλον στο μυαλό του κ. Πέτσα είναι… ανεπίτρεπτη η θωράκιση του ΕΣΥ και η ενίσχυση της ΠΦΥ.

«Τζαμπατζήδες» όσοι θέλουν τα τεστ στις δωρεάν δομές!

Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση συνεχίστηκε ξεδιάντροπα από τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος για να υποστηρίξει την προκλητική απόφαση για πληρωμή των rapid test (σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μην το ξεχνάμε) από τους εργαζόμενους, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «τζαμπατζήδες» όσους διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τις δωρεάν κρατικές δομές!

«Τζαμπατζήδες» αν είναι δυνατόν! Μιλάμε για εργαζόμενους που τους κρατείται κάθε μήνα από τον μισθό τους ένα αξιοσέβαστο ποσό για την κοινωνική ασφάλιση! Για εργαζόμενους που πληρώνουν την εφορία και τις υποχρεώσεις τους στο κράτος.  Αυτούς λοιπόν ο κ. Πέτσας τους υβρίζει και διαδίδει χείριστης μορφής παραπληροφόρηση:

«Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας. Όταν 8–9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων (!!!!) και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν. Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο τζαμπατζής ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι (!!!!) πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει να αναλάβει και αυτός ένα κόστος».

«Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε»!

«Άξιος» συνεχιστής της μετατροπής του άσπρου σε μαύρο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος εκφράζει τις φαντασιώσεις του Μαξίμου ότι δήθεν προστατεύει τους πολίτες.

«Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους. Με τα νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια πειθούς (σ.σ. η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ) …  Τα μέτρα που παίρνουμε, όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, τα κάνουμε για να μην αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει τον κόσμο να εργαστεί (σ.σ. μόνο τις αναστολές και τις απολύσεις) ή τους νέους να σπουδάσουν (σ.σ. μόνο την απαγόρευση παρακολούθησης)», είπε ο κ. Οικονόμου, ενώ επέστησε την προσοχή του κόσμου στα fake news (σ.σ. το λες και ειρωνικό…).

Μάλιστα, εν μέσω εισαγγελικών παρεμβάσεων και συνεχών αποκλεισμών λογαριασμών χρηστών στα social media, είχε το θράσος να πει ότι… «δεν πρόκειται να λογοκριθεί κανείς»!

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε όμηρο την κοινωνία με επιχειρήματα ανθρώπων που δεν τεκμηριώνονται», τόνισε με στόμφο ο Γιάννης Οικονόμου αγνοώντας προφανώς βασικά πράγματα.

Γιατί για τους περισσότερους που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν τίθεται θέμα επιχειρημάτων, αλλά φόβου. Και ο φόβος δεν είναι επιχείρημα, είναι συναίσθημα και δεν τιθασεύεται εύκολα. Και το συναίσθημα όταν το απειλείς, το εκβιάζεις και το εκφοβίζεις, θεριεύει. Και μαζί του φουντώνει κι άλλο ένα συναίσθημα, η οργή.

Τα fake news του Στέλιου Πέτσα για τους «τζαμπατζήδες» (σ.σ. που είναι εργαζόμενοι και τους κρατούνται κανονικότατα οι εισφορές και πληρώνουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους), τα υποστήριξε χωρίς πρόβλημα και ο κ. Οικονόμου: «Γιατί οι πολλοί να σηκώσουν το βάρος των test ενώ είναι ασφαλή και δωρεάν τα εμβόλια;»

Το αφήγημα της «προστασίας» εν δράσει

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δεν παρέκκλινε από το κυβερνητικό αφήγημα της «προστασίας» των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας για τα τιμωρητικά μέτρα ότι «έχουν στόχο να προστατεύσουν τους πολίτες, αλλά και για να αποτραπούν νέα lockdown».

Οι αναστολές εργασίας και οι παροτρύνσεις για απολύσεις ανεμβολίαστων πάνε κι έρχονται, αλλά σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, «κανείς δεν θέλει να απολυθεί κάποιος. Θέλουμε ο κόσμος να εμβολιαστεί για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά. Δεν είναι θέμα απολύσεων, το θέμα είναι να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ (σ.σ. οι λειψές από εξοπλισμό και προσωπικό), να καταλάβει η κοινωνία την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

Για το τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, άφησε τα κυβερνητικά fake news: «Η πολιτεία έχει διαθέσιμα δωρεάν όλα τα εμβόλια για όλους ώστε να μην είναι απαραίτητα τα rapid test». Μάλιστα.

Δηλαδή παρά τα δεδομένα που αυξάνονται συνεχώς, ότι οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό, ο κ. Παπαθανάσης δεν θεωρεί απαραίτητα τα rapid test!

Δεν θεωρεί απαραίτητη την επιτήρηση της επιδημίας δηλαδή και δεν θεωρεί προφανώς ότι  έχει σημασία αν ένας άνθρωπος που έχει εμβολιαστεί και μολυνθεί, μπορεί να διασπείρει τον ιό χωρίς κανείς να το καταλάβει, αφού δεν θα είναι «απαραίτητα» τα rapid test.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This