Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε, ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος;» (video)

«Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε ποτέ τόσο μεγάλη ζημιά», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό.

Must Read

«Προκαλεί φόβο ένας πρωθυπουργός που δε στερείται μόνο της ικανότητας να διοικεί αλλά και της στοιχειώδους ικανότητας να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει. Που την ώρα μίας τραγωδίας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο και την αγωνία των άλλων», ήταν το διαδικτυακό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα μετά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Ολομέλειας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών που σηματοδότησαν τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ελληνική ιστορία. Δεν άφησε ασχολίαστο και το γελαστό και αλαζονικό ύφος του Πρωθυπουργού, ο οποίος μάλλον θεωρεί αστεία την καταστροφή.

«Είστε ένας Πρωθυπουργός που την ώρα της τραγωδίας δεν μπορεί να νοιώσει την αγωνία. Ανεβήκατε στο βήμα χαμογελώντας, το ίδιο κάνατε και στη συνέντευξη Τύπου. Είναι χαμόγελο επιτυχίας; Χαμόγελο ειρωνείας; Το χαμόγελο αυτό πολλαπλασίασε τον φόβο, την απόγνωση και την οργή. Είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος; Είναι ασέβεια στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Να αφήσετε το αλαζονικό ύφος, δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος κ. Μητσοτάκη, ως απολογούμενος έρχεστε για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της χώρας. Ζητήσατε μια ψεύτικη συγνώμη, αλλά γιατί ζητήσατε συγγνώμη, ποιο ήταν το λάθος σας; Αφού είπατε ότι δεν κάνατε κανένα λάθος. Επιχειρήσατε να μας πείσετε ότι όλα έγιναν εξαιρετικά. Είπατε στην ομιλία «έγινε κάποιο λάθος; Ελάτε να μας υποδείξετε πού έγινε το λάθος». Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε».

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για υποκρισία, συγκάλυψη, μετάθεση ευθυνών και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης: «Ήταν προκλητικό επί 55 λεπτά σ’ αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση, την τοποθέτηση και το ύφος του να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του … Η κλιματική κρίση οξύνει τις πυρκαγιές αλλά δεν μπορεί να είναι μηχανισμός διαφυγής από τις ευθύνες».

https://youtu.be/qJLcTywmW-w

Σε ότι αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τι έκανε η κυβέρνησή του και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν συνέχισε τα προγράμματα που βρήκε:

«Σταματήσατε το κοινωφελές πρόγραμμα δασοπροστασίας των 5066 εργαζομένων, ακυρώσατε τους δασικούς χάρτες, φέρατε τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, δεν φέρατε καν προς συζήτηση την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, αναβαθμίσατε μια σειρά από στελέχη που είτε αποπέμφθηκαν είτε ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι. Γιατί τα κάνατε όλα αυτά; Γιατί δεν συνεχίσατε πέντε θετικά πράγματα που βρήκατε από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Στείλατε στα σκουπίδια το πόρισμα Γκολντάμερ γιατί δεν σας βόλευε, δεν προσλάβατε δασοπυροσβέστες γιατί τους θεωρείτε βαρίδι στον προϋπολογισμό. Ανακαλύψατε ξαφνικά την κλιματική κρίση, που δεν υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργήθηκε τα δύο χρόνια που κυβερνάτε. Φταίει η κλιματική κρίση που πετάξατε στα σκουπίδια το πόρισμα Γκολντάμερ; Που θέλατε να διατηρήσετε ένα επιτελικό κράτος με σκανδαλώδη συναρμοδιότητα δεκάδων φορέων και υπηρεσιών;

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας κ. Μητσοτάκη. Και όσο αναζητείτε διέξοδο σε ανασχηματισμούς, τόσο κραυγάζετε ότι δεν είστε ικανός ούτε να αναγνωρίσετε αλλά ούτε να επιμερίσετε την ευθύνη».

Και συνέχισε:

«Κύριε Μητσοτάκη είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς έχετε ακέραια και απόλυτη ευθύνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα απίστευτη ελαφρότητα και έλλειψη κατανόησης του τι συμβαίνει. Πού ήταν το πανάκριβο επιτελικό κράτος τις ώρες της φωτιάς;

Δώσατε εξετάσεις και αποτύχατε παταγωδώς. Στην οικονομία, στην ασφαλή καθημερινότητα των πολιτών, στην προστασία της χώρας.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από εσάς πλέον; Τίποτα, απαντούν τα έργα σας. Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε ποτέ τόσο μεγάλη ζημιά. Αποτύχατε στην πανδημία και προαναγγείλατε την ιδιωτκοποίηση του ΕΣΥ. Αποτύχατε στις φωτιές και προαναγγείλατε την ιδιωτικοποίηση των δασών. Αποτύχατε στην προστασία και την ασφάλεια του πολίτη και προαναγγέλλετε μέτρα αυταρχισμού και διχασμού».

Τέλος, απευθυνόμενος ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Σύντομα θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης του 112. Όχι από εσάς προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες για εσάς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This