Στη «γραμμή» Σκέρτσου και ο Οικονόμου: «Όσοι υγειονομικοί εμβολιαστούν στην πορεία, δεν σημαίνει και επιστροφή στη δουλειά τους!

Απειλούν τον κόσμο για να κάνει το εμβόλιο

Must Read

Χωρίς κανέναν σχεδιασμό αλλά μέσω του δρόμου της «τιμωρίας» και της επιβολής σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει τον κόσμο με τον «βούρδουλα» να εμβολιαστεί…

Τώρα μάλιστα, τα κυβερνητικά στελέχη απειλούν ευθέως τους υγειονομικούς ότι δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις που είχαν!

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει» είπε επί λέξει ο κ. Οικονόμου.

Χθες, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με μια πρόταση παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας λέγοντας ότι «όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι πολίτες θα υπάρχουν αναγκαστικά μέτρα», και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να επιβεβαιώσει τα -χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα- σχέδια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν σε αναστολές εργασίας και διακοπές συμβάσεων για όποιον παραμένει ανεμβολίαστος.

Για την προστασία της υγείας -λέει- το κάνουν…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».

Σε αναστολή κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ’ αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Το κυβερνητικό σχέδιο δια στόματος Σκέρτσου: «Όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι, θα υπάρχουν αναγκαστικά μέτρα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This