Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει καμπάνια για να γίνει το… νέο ΠΑΣΟΚ!

Must Read

Με πλατιά χαμόγελα και σχόλια του στυλ «όλα πήγαν καλά, ανέλπιστα καλά» αποχωρούσαν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά συνεδρίασης. Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η διεύρυνση του κόμματος και η πορεία προς το συνέδριο.

Όλα αυτά με φόντο τους εσωκομματικούς τριγμούς των προηγουμένων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα να εκπέμπεται προς τα έξω μια εικόνα διχασμού. Κατά της διάρκεια της συνεδρίασης έγινε όπως φάνηκε το πρώτο βήμα για εκτόνωση της έντασης.

Κατά αρχάς δόθηκε πλήρη κάλυψη στον γραμματέα του κόμματος Πανό Σκουρλέτη που είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν χαρακτηριστικά:«δεν υπάρχει κανένα θέμα Σκουρλέτη. Για εμάς όταν γίνεται μια επίθεση στον γραμματέα του κόμματος είναι σαν επίθεση στο κόμμα κ έτσι το αντιμετωπίζουμε».

Αναφορικά με την διεύρυνση του κόμματος στη κοινωνία για την οποία ακούστηκε κριτική εκ των έσω ακόμη και για «πασοκοποίηση», οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «θαρραλέο, αποφασιστικό άνοιγμα στον κόσμο που θα λαμβάνει υπόψιν τα νέα δεδομένα». Μάλιστα το επόμενο διάστημα όπως αποκάλυψαν «θα υπάρξει μια μεγάλη καμπάνια που θα ξεκινήσει σε όλη τη χώρα για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη ώστε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μετά τις εκλογές να πάρει κ οργανωτική μορφή». Οριστικό τέλος φαίνεται ότι μπαίνει και στα σενάρια που έκαναν λόγο για εκλογή προέδρου από τη βάση. «Δεν έχει τεθεί ποτέ και από κανέναν τέτοιο θέμα» ήταν το λακωνικό σχόλιο κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Έξι βήματα για τον μετασχηματισμό

1. Δημιουργία Ενιαίου κέντρου με την Προοδευτική Συμμαχία, που σημαίνει άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ( ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων προσωπικοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή.

2. Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος ( eSYRIZA)

3. Πολιτική Διακήρυξη για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

4. Έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1 Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.

5. Ανοιχτές Συνελεύσεις μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

6. Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ,με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This