Στην «πρώτη» του ως υπουργός Υγείας ο Πλεύρης, δήλωσε πως έρχονται μέτρα για τους ιδιώτες ανεμβολίαστους γιατρούς

«Αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς σας να ενισχυθεί το ΕΣΥ, σε μια ιδεοληπτικά εμμονή πως για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή τους υγειονομικούς» απάντησε ο Πολάκης

Must Read

Στην παρθενική του ομιλία ως υπουργός Υγείας ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως την επόμενη βδομάδα έρχονται μέτρα και για τους ιδιώτες ανεμβολίαστους γιατρούς. Όπως ανέφερε όσοι παραβιάζουν την αναστολή δεν θα τους επιτρέπεται να λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και να κάνουν οποιαδήποτε ιατρική πράξη!

Δεν εξαίρεσε ούτε τους βουλευτές γιατρούς -ρίχνοντας τα βέλη του προς Πολάκη μεριά- λέγοντας: «Όταν έχεις δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη το μείζον της δημόσιας υγείας είναι να μην είσαι εσύ αυτός ο οποίος θα μολύνει τον ασθενή. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει τροπολογία. Όσοι δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές πράξεις».

Ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε υγειονομικούς και υποστήριξε ότι έχει αποδώσει, ενώ τα κενά που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν με τις αναστολές είναι απολύτως διαχειρίσιμα.

«Σε ένα ύψος 20.000 ατόμων ανεμβολίαστου προσωπικού έχουμε μόλις 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα επάνω καθώς υπάρχουν άτομα σε αναρρωτική άδεια. Έχουμε ποσοστό που μας δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ. Το μέτρο απέδωσε», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα ξαναμπούν στο σύστημα όσοι κάνουν ακόμη και την πρώτη δόση.

«Το κάνουμε γιατί σεβόμαστε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μαζί τους. Με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που μου ζήτησε συνάντηση το προγραμματίζουμε για την επόμενη εβδομάδα γιατί πρόθεσή μας είναι να συζητάμε και να εξηγούμε κάθε πρωτοβουλία. Να ξέρουν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί πως θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ με την τροπολογία που θα φέρουμε άλλη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, που προβλέπονται στην τροπολογία, και τόνισε ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο, αλλά γίνεται για να μη χαθούν προγραμματισμένα ραντεβού. Τέλος, έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι σύμφωνα με σημερινά στοιχεία το 90% των νοσηλευομένων σε εντατική είναι ανεμβολίαστοι.

«Σήκωσε το γάντι» ο Πολάκης

Δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληψία σχετικά με το εμβόλιο!

«Δεν ξεκινάς καλά κύριε Πλεύρη. Δείξατε από την αρχή τις προθέσεις σας. Μιλάμε για τέταρτο κύμα προ των πυλών με μια μετάταξη που δεν καλύπτεται. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η επιδημιολογική εικόνα θα προσομοιάζει με της χώρας πρότυπο του Ισραήλ που χθες είχε 16800 κρούσματα. Σε αυτό το δεδομένο, αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς σας να ενισχυθεί το ΕΣΥ, εσείς σε μια ιδεοληπτικά εμμονή πως για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή τους υγειονομικούς. Δεν περισσεύει ουτε ένας. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε στηρίξει τον εμβολιασμό» είπε ο Πολάκης.

«Ξαναβάζετε τα τρωκτικά στα νοσοκομεία στο όνομα της πανδημίας. Φέρτε τα φάρμακα. Το 10% εμβολιασμένων στις ΜΕΘ δεν είναι μικρό. Φέρτε χθες τα αντισώματα. Υπάρχει ιδεοληψία απέναντι σε αυτό. Φέρτε τα. Μην τα ποντάρετε όλα στο εμβόλιο. Κάνω αγωνιώδη έκκληση. Μην συνεχίσετε την πολιτική των προκατόχων σας» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θάνος Πλεύρης επανήλθε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε για την εντύπωση που του προκάλεσε η επιλογή Πολάκη ως ομιλητή, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί: «Αν είστε ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού δεν μπορείτε να χειροκροτείτε όταν ο κ. Πολάκης μιλά για ιδεοληψία εμβολιασμού όταν εγώ λέω πως το 90% στις ΜΕΘ είναι από το 40% του κόσμου που δεν έχει εμβολιαστεί. Επιλέξατε ομιλητή να έρθει να απαντήσει σε έναν βουλευτή που δεν θέλει να εμβολιαστεί. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι θα είχαν σωθεί ζωές. Σας είπε αντιεπιστημονικά πράγματα ο κ. Πολάκης ότι οι μεταλλάξεις δεν πιάνονται από τα εμβόλια. Και το Ισραήλ με 16.000 κρούσματα έχει πάρα πολύ λίγες νοσηλείες. Αν υπάρξουν εναλλακτικές θεραπείες όλα θα ενταχθούν στο σύστημα. Κάποιοι όμως καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα τα οποία δεν έχουν πάρει εγκριτική διαδικασία και οι ίδιοι εκφράζουν αμφιβολία ότι τα εμβόλια που έχουν περάσει όλες τις κλινικές φάσεις δεν είναι ασφαλή» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This