Άκρα του τάφου σιωπή για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους

Η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να περιμένει «στη γωνία»

Must Read

Εξαιρετικά θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον Ιούλιο.

Πριν από ενάμιση μήνα, εν μέσω «πολέμου» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ελλιπούς δήλωσης «πόθεν έσχες» από το πρωθυπουργικό ζεύγος, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε τα σχετικά στοιχεία στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, με την αρμόδια υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της επιτροπής -που αποτελείται και από ορκωτούς λογιστές- να έχει αναλάβει να ελέγξει τα επίμαχα έγγραφα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπηρεσία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τον έλεγχο, ώστε να εισηγηθεί στην επιτροπή ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Σε περίπτωση που η υπηρεσία κρίνει ότι από τα στοιχεία προκύπτουν κενά και ερωτήματα, τότε η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία είχε τεθεί στο αρχείο, θα ανοίξει εκ νέου.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, εξ εγκύρου πηγής, δεν αναμένεται να προγραμματιστεί άμεσα νέα συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα στην τύχη του, επιμένοντας μέχρι τέλους πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι διατηρούσε παρανόμως εταιρία στη Γαλλία, την οποία και δεν συμπεριέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Αρκετά τα ανοιχτά κοινοβουλευτικά μέτωπα

Πάντως, υπάρχουν και έτερα ανοιχτά κοινοβουλευτικά μέτωπα. Παρά το στραπάτσο του ανασχηματισμού, η κυβέρνηση φαίνεται πως γκαζώνει το νομοθετικό της έργο, καθώς ψηφίζονται άμεσα αρκετά και σημαντικά νομοσχέδια που είτε έχουν περάσει ήδη το κατώφλι της Βουλής είτε είναι προ των πυλών. Εκτός από το περιβόητο νομοσχέδιο του Μάκη Βορίδη για το λόμπινγκ, που ψηφίζεται μεθαύριο, τον δρόμο για το Κοινοβούλιο έχει πάρει το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει ως κύριο μέλημα το ξεμπλοκάρισμα των σημαντικών επενδύσεων.

Ήδη η αντιπολίτευση είναι στα κάγκελα, καταγγέλλοντας πως απελευθερώνεται η χρήση του αιγιαλού… Θέμα εβδομάδων θεωρείται και η κατάθεση από τον Κώστα Τσιάρα του νέου Ποινικού Κώδικα, με την κυβέρνηση να υπόσχεται αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα, όπως ο βιασμός, η ληστεία και ο εμπρησμός. Εκκρεμεί, τέλος, η έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλιστικών της αναβάθμισης των 38 αεροσκαφών F-16 block50 σε block52.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This