Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε εάν έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων στη Μέρκελ και την άκουσε να λέει τα Σκόπια «Β.Μακεδόνια»! (video)

Must Read

«Είμαι εδώ για να αλλάξω το πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί στο Βερολίνο με την Άγκελα Μέρκελ, αλλά εκείνο που δημιούργησε ερωτηματικά, είναι ότι δεν απάντησε στην ερώτηση που του τέθηκε από Γερμανό δημοσιογράφο, εάν έθεσε στην κυρία Μέρκελ, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αντίθετα φάνηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης διάβασε την απάντηση από …χαρτί που είχε μπροστά του και περιέγραφε απλώς τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από ελληνικής πλευράς!

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα εξήγησε δεν θέλει να μιλάει μόνο για το χρέος και την αποπληρωμή, αλλά για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και τις δυνατότητες για επενδύσεις, καθώς όπως ανέφερε «η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια προβληματική χώρα», ενώ αναφέρθηκε για τις κοινές προκλήσεις, που έχουν οι δυο χώρες.

Παράλληλα δεν έθεσε το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων, αλλά αντίθετα δεσμεύτηκε ότι θα το εφαρμόσει για λόγους αξιοπιστίας!

Αναφερόμενος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές σημείωσε πως η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να πει όχι στον λαϊκισμό και να βγάλει εκτός πολιτικού χάρτη μορφώματα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής.

«Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός από την έναρξη της κρίσης και είμαι αυτός που θα την οδηγήσει οριστικά εκτός κρίσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στα γερμανικά.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε δηλώνοντας πως είναι σύμφωνη και η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία με ελαττώματα, αλλά δεν έβγαλε κουβέντα όταν η Μέρκελ χαρακτήρισε τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία» και ζήτησε να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ!


Για το μεταναστευτικό, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της που «η καινούργια κυβέρνηση θέλει να δώσει «σάρκα και οστά» σε αυτή τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να υπάρχουν επιστροφές προσφύγων», ενώ ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ζήτησε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αλλαγή των συνόρων. 

«Νομίζω ότι η οικονομική ατζέντα θα παραμείνει σε σχέση με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολη τώρα η υλοποίησή τους […] Ξέρετε ότι η οικονομία είναι ψυχολογία», δήλωσε  η Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφορικά με το Brexit η κυρία Μέρκελ σημείωσε: «Έχοντας κατά νου την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχω καινούρια θέματα, θεωρώ ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This