Δημοσκόπηση Realpolls: Μηνύματα-κόλαφος για την πανδημία

Ηχηρή διαφωνία με την κυβερνητική προώθηση του διχασμού

Must Read

Μηνύματα προς την κυβέρνηση στέλνουν με τις απαντήσεις τους όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της R.P. REALPOLLS LTD, το τρίτο μέρος της οποίας δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα «δημοκρατία».

Στην ερώτηση αν την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων σε κλειστούς χώρους πρέπει να την έχει η Αστυνομία και όχι οι καταστηματάρχες, η απάντηση από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (48,9%) ήταν ότι διαφωνούν πλήρως ή μάλλον διαφωνούν. Την πλήρη διαφωνία του εξέφρασε το 28,7%, ενώ το 20,2 % των ερωτηθέντων απάντησε ότι μάλλον διαφωνεί με την τήρηση των μέτρων από την Αστυνομία και όχι από τους καταστηματάρχες.

Διαβάστε στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης: Ηχηρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης – Χάθηκε η αξιοπιστία της Επιτροπής λοιμωξιολόγων

Να κάνει τους ελέγχους η Αστυνομία συμφωνεί το 15,7 % των ερωτηθέντων και μάλλον συμφωνεί το 20,8% (συνολικά θετική άποψη από 36,5%). «Δεν γνωρίζω» απάντησε το 6,2% και 8,3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε καθόλου.

αστυνομία

Όσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσαν όσοι από τους ερωτηθέντες έχουν εμβολιαστεί, εν συγκρίσει με αυτούς που δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, το ποσοστό και για τις δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν το ίδιο. Το 28% των εμβολιασμένων διαφωνεί με την ευθύνη τήρησης των μέτρων σε εσωτερικούς χώρους από την Αστυνομία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί φτάνει το 30%.

Στην ερώτηση εάν δεν πρέπει να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός για τη νοσηλεία των ανεμβολίαστων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 63,2% διαφωνεί απόλυτα ή μάλλον διαφωνεί και θεωρεί ότι ο κρατικός προϋπολογισμός πρέπει να καλύπτει τη νοσηλεία εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων χωρίς εξαίρεση. Το αντίθετο απάντησε το 32,8%, ότι, δηλαδή, δεν συμφωνεί να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τη νοσηλεία των ανεμβολίαστων. Εμβολιασμένοι (54,3%) και ανεμβολίαστοι (90,9%) διαφωνούν με τον διαχωρισμό στη νοσηλεία και στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση, που προωθεί τον διχασμό μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού, ότι δεν θα την ακολουθήσει στον κατήφορο.

Διαβάστε στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης: Οργή της κοινωνίας κατά πάντων! «Κόβεται» και η Εκκλησία για τη διαχείριση της πανδημίας

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι και τα αποτελέσματα της έρευνας στην ερώτηση: «Η καταπάτηση θεμελιωδών ελευθεριών είναι επιτακτική για την προστασία από την πανδημία, συμφωνείτε ή διαφωνείτε;». Το 60,7% απάντησε ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί, ενώ συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί το 34,8%. Ένα ποσοστό 4,5% δήλωσε «δεν απάντώ» ή «δεν γνωρίζω». Περισσότερο από το 50% των εμβολιασμένων διαφωνεί, ενώ στους ανεμβολίαστους το ποσοστό ξεπερνά το 90%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This