Οι ανατιμήσεις χωρίς σοβαρά μέτρα οδηγούν σε εκτεταμένη φτωχοποίηση (video)

«Με μικρομέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», λέει η Έφη Αχτσιόγλου

Must Read

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το… τσουνάμι αυξήσεων σε υπηρεσίες και προϊόντα που ήδη «χτυπά» την αγορά.

«Αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύμα φτωχοποίησης, σε ένα νέο κύμα ανθρωπιστικής κρίσης, διότι οι ανατιμήσεις πλήττουν τα βασικά αγαθά διαβίωσης», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Είπε ότι οι «πολίτες, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης, έχουν ήδη στην πλάτη τους τη μεγάλη μείωση μισθών και εισοδημάτων, καθώς και τη σώρευση των χρεών της πανδημίας, ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το νέο βάρος των πολύ μεγάλων ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, βασικά είδη και προϊόντα διατροφής».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «με μικρομέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών και σοβαρά φορολογικά μέτρα ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών».

Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος καταλογίζοντας πολύ μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση «γιατί δεν παρενέβη, μέσω της ΡΑΕ, στην αγορά ενέργειας ώστε να θέσει κανόνες και να αντιμετωπίσει πρακτικές καρτέλ». Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση «είχε τη δυνατότητα να νομοθετήσει ένα πάγωμα της τιμής του ρεύματος για μία χρονική περίοδο κατ’ εξαίρεση αλλά δεν ενήργησε ώστε να οριοθετήσει τις τιμές και ακόμη δεν ενεργεί».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «επιμένει στην ιδεοληψία της ότι τάχα η αγορά από μόνη της θα αυτορρυθμιστεί και θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, σαν να μην έμαθε τίποτα από την περίοδο της πανδημίας».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Μητσοτάκης αποδείχτηκε παντελώς αναξιόπιστος στα βασικά συνθήματα με τα οποία εξελέγη. Εξελέγη με το “λιγότεροι φόροι” και αυτή τη στιγμή η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι κατακρημνισμένη, εξελέγη με συνθήματα περί μεσαίας τάξης και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης. Η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ζει σε επισφάλεια και αβεβαιότητα».

Σχολίασε ότι «η ανοχή των πολιτών στην απόσταση που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από την πραγματικότητα μειώνεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This