Οργή των γονέων παιδιών ΑμεΑ, κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου για τα εμβόλια

«Δεν μπορεί η αναπηρία να ακολουθεί τον νόμο, αλλά ο νόμος την αναπηρία»

Must Read

Η εφαρμογή της εγκυκλίου σας θα οδηγήσει στον εγκλεισμό όχι μόνο των ανεμβολίαστων παιδιών αλλά και των εμβολιασμένων, αφού το σχολείο θα αναγκαστεί να άρει την λειτουργία του!

Με μία συγκλονιστική επιστολή, Γονείς παιδιών ΑμεΑ που φοιτούν στο Ι.Π.Α.Π “ΘΕΟΤΟΚΟΣ” απαιτούν την άρση των μέτρων της εγκυκλίου για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Η επιστολή που απευθύνεται στην υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι πραγματικό ράπισμα κατά των πολιτικών που νομοθετούν χωρίς να γνωρίζουν τις ελάχιστες ανάγκες των πολιτών που επηρεάζονται από τις ενέργειές τους.

Ειδικά όταν μιλάμε για τα παιδιά ΑμεΑ, η επισήμανση των γονέων ότι δεν μπορεί η αναπηρία να ακολουθεί το νόμο, αλλά ο νόμος οφείλει να ακολουθεί την αναπηρία, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

ΑΘΗΝΑ 14-09-2020

 

Προς Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Υπόψη Κας Υφυπουργού Μιχαηλίδου Δόμνας

 

Θέμα : Άρση μέτρων της εγκυκλίου για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠΑμεΑ

Σχετ.: Εγκύκλιος «Υποχρεωτικός Εμβολιασμός Φιλοξενούμενων σε ΚΔΗΦ – ΚΔΑΠΑμεΑ /

Αρ. Πρωτ.:63807/31-08-21

 

Αγαπητή κα Μιχαηλίδου,

Είμαστε γονείς παιδιών ΑμεΑ, που φοιτούν στο ίδρυμα Θεοτόκος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3-9-2021, το σχολείο μάς κοινοποίησε την εγκύκλιο που στείλατε και αφορούσε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των παιδιών μας και την απαγόρευση προσέλευσής στο χώρο του Ιδρύματος, όλων των ανεμβολίαστων ωφελούμενων. Να σημειώσω εδώ ότι Δευτέρα 6-9-2021 ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς.Ουσιαστικά αποστείλατε την εγκύκλιο, μία εργάσιμη ημέρα πριν την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος. Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ενώ όλα τα ΜΜΕ ενημέρωναν ότι σχολεία και Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν με self και rapid tests, η εγκύκλιος σας απαγόρευσε στα ΑμεΑ τη φοίτησή τους.

Μια τόσο ευάλωτη ομάδα, που από μόνη της είναι πολύ βεβαρημένη, δέχτηκε ένα άδικο χτύπημα που θα την οδηγήσει σε δύσβατα και άγνωστα μονοπάτια.

Ίσως δε γνωρίζετε κα Μιχαηλίδου, ότι αυτά τα παιδιά, παρόλα τα προβλήματα τους, έχουν ένα ρολόι στο μυαλό τους που τους λέει ότι πλησιάζει η στιγμή που θα πάνε σχολείο. Για αυτά τα παιδιά υπάρχει πάντα ένα πρόγραμμα, μία ρουτίνα η οποία αν διαταραχθεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ήδη με την 1η καραντίνα, το lockdown οδήγησε πολλά παιδιά στο να εκδηλώσουν βίαιες συμπεριφορές, να επανέλθουν εμμονές και στερεοτυπίες, και πολλά άλλα, τα οποία είχαν καταφέρει να διώξουν με πολύ κόπο και ιδρώτα.

Η προηγούμενη χρονιά στο Θεοτόκος, χάρη στην αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων από το προσωπικό και τους ωφελούμενους και των εβδομαδιαίων rapid test, κύλησε ομαλότατα, με ελάχιστα ως και μηδενικά κρούσματα. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε κα Μιχαηλίδου, αυτά τα παιδιά παρά τα όποια προβλήματά τους, είναι πολύ τυπικά και ακολουθούν πλήρως τους κανόνες. Το Ίδρυμα και οι εκπαιδευτές των παιδιών, έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο ημερήσιο πρόγραμμα της προηγούμενης χρονιάς, για την εκπαίδευση των παιδιών στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δώσατε μια πρωτεραιοποίηση στον εμβολιασμό αυτής της ομάδας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μία πολύπλοκη κατηγορία πολιτών και το πρόβλημα του κάθε παιδιού είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Υπάρχουν νοσήματα που δεν αναφέρονται στις εξαιρέσεις πολιτών από τον εμβολιασμό. Η αναπηρία κυρία Μιχαηλίδου δεν είναι μία ευθεία γραμμή, αλλά τεθλασμένη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν μετά τον εμβολιασμό. Ο φόβος των γονέων για την παραμικρή παρενέργεια, που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ήδη βεβαρημένη ζωή τους, φωλιάζει στην καρδιά και τους αποτρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Η εφαρμογή της εγκυκλίου σας θα οδηγήσει στον εγκλεισμό όχι μόνο των ανεμβολίαστων παιδιών αλλά και των εμβολιασμένων, αφού το σχολείο θα αναγκαστεί να άρει την λειτουργία του. Θεωρούμε πως ήδη γνωρίζετε πως οι δομές αυτές λειτουργούν από τα έσοδα των νοσηλίων, των παρόντων μαθητών ανά ημέρα παρουσίας τους. Οι προσπάθειες και οι κόποι χρόνων για την ένταξη στην κοινωνία αυτών των παιδιών θα ναυαγήσουν.

Ζητούμε λοιπόν κα Μιχαηλίδου, την επανεξέταση του τετελεσμένου της εγκυκλίου. Πιστεύουμε ότι έγινε κατάφωρη αδικία και διαχωρισμός προς τα ΑμεΑ και ζητούμε την άρση των μέτρων αυτών, ώστε τα παιδιά μας να γυρίσουν στο πρόγραμμα τους και στη ρουτίνα τους που τόσο έχουν ανάγκη.

Ακόμα και μια πανδημία δεν πρέπει να διαταράξει τη ζωή των παιδιών αυτών. Υπάρχει τρόπος να ανταποκριθούμε στην πανδημία και το αποδείξαμε την προηγούμενη εκπαιδευτική χρονιά. Χρειάζεται όμως ενσυναίσθηση, κατανόηση και συνεργασία. Χρειάζεται να αφουγκραστείτε πριν αποφασίσετε και να κατανοήσετε βαθιά πως στην αναπηρία δεν χωρούν τετελεσμένα. Δεν μπορεί η αναπηρία να ακολουθεί τον νόμο, αλλά ο νόμος την αναπηρία.

Κυρία υφυπουργέ, εδώ δεν πρόκειται για μία κίνηση αντιεμβολιαστών, αλλά για την ευθύνη μας απέναντι στην υγεία των παιδιών μας, όπως όμως μάς την ορίζει η ίδια η πορεία του παιδιού μας.

Ελπίζουμε να κατανοήσετε την αγωνία και τους φόβους μας ως γονείς και να είστε εσείς αυτή που θα δώσετε πίσω τη χαρά και την ηρεμία σε αυτά τα παιδιά.

 

Με εκτίμηση,

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This