Θάνος Τζήμερος: παραλληλίζει τα Gay Pride με τις γιορτές των πολιούχων αγίων, ως «φολκλόρ»!

Must Read

Eίναι διαρκώς υποψήφιος (και κατά συρροή… αποτυχών να εκλεγεί) εθνοπατέρας. Οι εκλογείς δεν τον θέλουν. Αλλά εκείνος επιμένει, όπως επιμένει να βάζει στο στόχαστρο –με έμμεσο ή άμεσο τρόπο- τα έθιμα των ορθοδόξων χριστιανών.

Πρόσφατα, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Τζήμερος, που είναι πρόεδρος του νεοφιλελεύθερου κομματιδίου «Δημιουργία Ξανά» (με επίδοση στις εκλογές του 2019 το ισχνό 0,74%) ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ένα άρθρο που έγραψε το 2013 στο site protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη. Το προλόγιζε με τα ακόλουθα: «Αυτό είναι ένα 100% gay friendly άρθρο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και πού πηγαίνει. #pride #AthensPride». Το άρθρο, φυσικά, αφορούσε την παρέλαση «Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας» και τιτλοφορείτο «Δεν είμαι περήφανος straight».

Μέσα στα πολλά που έγραφε για τις παρελάσεις των gay ο Τζήμερος συμπεριέλαβε και το ακόλουθο, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παραλληλίζει τα Gay Pride με τις γιορτές των πολιούχων αγίων, που γίνονται στις πόλεις της Ελλάδας!

Συγκεκριμένα, γράφει τα εξής: «έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορευματοποίηση της ιδέας, με καταληκτικό στάδιο τη ‘φολκλοροποίηση’, δηλαδή τον ευνουχισμό της. Πολιτικοί που ψαρεύουν τις ψήφους της κοινότητας, ‘παράγοντες’ του gay χώρου που προσθέτουν γραμμές στο βιογραφικό τους, τοπικοί άρχοντες που ονειρεύονται τουρισμό σε ένα πανηγύρι όχι πολύ διαφορετικό από τη γιορτή του πολιούχου αγίου, συνωθούνται μπροστά στις κάμερες και κάνουν δηλώσεις για τις ειδήσεις των 8».

Το άρθρο Τζήμερου στο protagon.gr

Για τον Τζήμερο, που αποκαλεί «πατριωτική» την ιδεολογία του περιπλανώμενου κομματιδίου του (έχει συνεργαστεί ακόμα και με το κόμμα Στέφανου Μάνου και με τον.. Σκυλακάκη) τα Gay Pride έχουν εμπορευματοποιηθεί και… φολκλοροποιούνται. Γι’ αυτό σε αυτά εμπλέκονται και τοπικοί άρχοντες «που ονειρεύονται τουρισμό σε ένα πανηγύρι όχι πολύ διαφορετικό από τη γιορτή του πολιούχου αγίου».

Στο ίδιο άρθρο, ο Τζήμερος, που κάτι πρέπει να παθαίνει όταν βλέπει ορθόδοξο ιερέα ή γενικά σύμβολο της ορθόδοξης παράδοσης και Πίστης του λαού μας, εμπλέκει και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο: «Ούτε έχει γενική ισχύ η εξίσωση ομοφυλόφιλος=προοδευτικός. Υπάρχουν gay τόσο συντηρητικοί που σε πολλές εκφάνσεις της ζωής τους δεν απέχουν από τις απόψεις του Άνθιμου». Καθώς φαίνεται κι από τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίες ή αδικαιολόγητες οι ευμεγέθεις εκλογικές «χυλόπιτες» που κερνούν κάθε τόσο οι Έλληνες ψηφοφόροι τον νεοφιλελεύθερο πολιτευτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για το μέλλον του Στέλιου Δρουμαλιά και της Δώρας Παντέλη στο J2US

Στο τελευταίο live του J2US, η Άντζελα Δημητρίου, μετά την εμφάνισή της στη σκηνή μαζί με τον παρτενέρ της...

More Articles Like This