«Τα πήρε» με τον Πλεύρη ο Τσακαλώτος: «Σε σοβαρή χώρα δεν θα ήσασταν υπουργός Υγείας»

«Δε μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο και με αυτό το ύφος...»

Must Read

Στη Βουλή συζητήθηκαν τα προνόμια που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους νέους και η συζήτηση φυσικά μεταφέρθηκε στους ανεμβολίαστους. Ο Θάνος Πλεύρης, ρίχνοντας τα «καρφιά» του προς την αντιπολίτευση, ανέφερε:

«Κάποιοι που εδώ κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από τις ΜΕΘ. Είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει και πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση. Αν όλοι ήταν εμβολιασμένοι θα μιλούσαμε για διαχειρίσιμη κατάσταση, ούτε καν πανδημία. Οσοι έρχονται εδώ και μας μιλούν για δικαιώματα να αποδέχονται και το ρίσκο να έχουμε ποσοστά 90% ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ».

Αυτή η αναφορά εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που ανέβασε τους τόνους απαντώντας στον υπουργό Υγείας:

«Δε μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο και με αυτό το ύφος όταν αυτή η κυβέρνηση είχε αυτή τη στήριξη για την πανδημία και τον εμβολιασμό, δε μ’ αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο όταν έχουμε Υπουργό Υγείας που πριν δέκα χρόνια έλεγε πως το ΕΣΥ δε θα περιθάλπει τους πρόσφυγες. Και δέκα χρόνια δεν το έχει ανακαλέσει. Κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δε θα μπορούσε να είναι υπουργός Υγείας και να έχει κάνει αυτό το ατόπημα».

Και συνεχίζοντας τόνισε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση: «Δεν απαντάτε γιατί είμαστε στις τελευταίες θέσεις στον εμβολιασμό, δεν κάνετε κριτική για τα λάθη σας. Είμαστε δυο κόσμοι. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η πανδημία είναι παροδική, ότι δε θα έχουμε κι άλλες πανδημίες. Έχουμε καταλάβει πως το ΕΣΥ θέλει μεγάλες επενδύσεις. Αντί να επενδύσετε στην ΠΦΥ και αυτή να πηγαίνει στα σπίτια των ανθρώπων, προτιμάτε να δώσετε σε ιδιώτες γιατρούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This