Νίκος Δένδιας: Με τη Λιβύη στην ατζέντα του οι συναντήσεις με συμμάχους μας από Αφρική, Μέση Ανατολή

Must Read

Μπαράζ διπλωματικών επαφών από τον Νίκο Δένδια στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με τον Αλγερινό ομόλογό του Ραμτάνε Λαμαμρά συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων και των παραστρατιωτικών ομάδων και τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμα και την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να υπογραμμίζει την σημασία που πρέπει να δίνει η ΕΕ στην περιοχή αυτή, καθώς επηρεάζει άμεσα και την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η συνάντηση με τον Αλγερινό ΥΠΕΞ έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας με χώρες που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την σταθεροποίηση της Λιβύης εν όψει των επικείμενων εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του Δεκέμβρη.

Το θέμα της Λιβύης θα είναι στην ημερήσια διάταξη των τακτικών επαφών που θα συνεχίσει να έχει ο υπουργός στη Νέα Υόρκη με στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This