Βουλή: Προς ψήφιση Ποινικός Κώδικας, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επενδύσεις και λαϊκές

Τσιάρας, Γεωργιάδης και Πλεύρης ήδη δέχονται συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση, για τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται να φέρουν προς ψήφιση

Must Read

Πρωτοφανής οργασμός νομοσχεδίων και τροπολογιών επίκειται στη Βουλή με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, τα οποία, κατά την κυβέρνηση, θα δημιουργήσουν «δίχτυ προστασίας» των πολιτών από το ράλι ανατιμήσεων και κατατίθενται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση.

Η συζήτηση των σχετικών ρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη στη Βουλή θα ανεβάσει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο, μιας και η αντιπολίτευση επιμένει να σχολιάζει πως η κυβέρνηση «κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά» και πως τα μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τις επιβαρύνσεις των οικογενειών λόγω πληθωρισμού.

Μάλιστα, μια πρώτη γεύση της ολομέτωπης σύγκρουσης που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα στο κοινοβουλευτικό τερέν, θα πάρουμε αύριο, καθώς συζητείται στην Ολομέλεια η επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στους Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και το ρεύμα. Την ίδια ώρα, προ των πυλών βρίσκονται και αρκετά κρίσιμα νομοσχέδια, ανάμεσά τους εκείνο του Άδωνι Γεωργιάδη για τις λαϊκές αγορές, η κατάθεση του οποίου εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω της αντίδρασης που έχει συναντήσει από τον κλάδου.

Ο υπουργός, βεβαίως, επιμένει ότι εκσυγχρονίζεται η «επαγγελματικοποίησή» του, ωστόσο η αντιπολίτευση σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των συμφερόντων του λιανεμπορίου, αλλάζοντας εντελώς τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών. Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει το προσεχές διάστημα την… τιμητική του, μιας και αναμένεται και το νομοσχέδιο για το «ξεμπλοκάρισμα» των επενδύσεων, το οποίο έχει ήδη δεχθεί σφοδρές επικρίσεις, καθώς φαίνεται πως απελευθερώνει τη χρήση του αιγιαλού, δίνοντας τη δυνατότητα στους μεγαλοεπενδυτές να παρεκκλίνουν της πολεοδομικής νομοθεσίας σε μία σειρά από ζητήματα, όπως τον συντελεστή δόμησης.

Από την πλευρά τού Υπουργείου Ανάπτυξης αναμένονται και δυο ακόμη νομοσχέδια, που αφορούν τον νόμο για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και τις στρατηγικές επενδύσεις. Άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες, κατατίθενται και τα νομοσχέδια για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, αλλά και τις αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Το ενδιαφέρον στρέφεται, βεβαίως, στον νέο Ποινικό Κώδικα, που αναρτήθηκε στη διαβούλευση την περασμένη Παρασκευή, με τον οποίο αυστηροποιούνται οι ποινές για κακουργήματα, όπως οι ανθρωποκτονίες, οι βιασμοί ανηλίκων, οι ομαδικοί βιασμοί και οι θανατηφόρες ληστείες.

Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά, υποστηρίζοντας πως ο νέος Ποινικός Κώδικας κινείται στη λογική της τιμωρίας και όχι του σωφρονισμού, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο υπερπληθυσμού των φυλακών, επιμένοντας μέχρι τέλους στον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Το νομοθέτημα που θα εισηγηθεί ο Κώστας Τσιάρας δεν έχει πάρει ακόμη τον δρόμο για το Κοινοβούλιο, μιας και θα προηγηθεί η διαβούλευση.

Εντός των ημερών η ρύθμιση για τα μονοκλωνικά

Άμεσα, ωστόσο, εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων, θα περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι η ρύθμιση για την προμήθεια από τη χώρα μας των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από την Ευρώπη. Την τροπολογία ετοιμάζει αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Υγείας, το οποίο εν τω μεταξύ εργάζεται πυρετωδώς και για το νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που θα ανάψει φωτιές, καθώς εκ των κεντρικών του προβλέψεων είναι η δυνατότητα συνεργασιών του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για τις αλλαγές σε κέντρα και δομές υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει ξεσηκωθεί, καταγγέλλοντας πως ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανέλαβε το καυτό χαρτοφυλάκιο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This