Εξελίχθηκε σε φιάσκο πριν καν αρχίσει το γεύμα για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη (video)

Οι εκφράσεις -έστω και πίσω από τις μάσκες- στη φωτογραφία λένε πολλά

Must Read

Η τριμερής συνάντηση κατά τη διάρκεια άτυπου γεύματος στη Νέα Υόρκη ήταν εξαρχής χαμηλών προσδοκιών, αλλά μετετράπη σε φιάσκο κατά την προσέλευση του Νίκου Αναστασιάδη και του Ερσίν Τατάρ στο γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Επιβεβαιώθηκε έτσι –για όποιον είχε αμφιβολία-  ότι δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ για το Κυπριακό και πως η Τουρκία είναι η μόνη κερδισμένη αυτού του αδιεξόδου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσερχόμενος δήλωσε: «Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ) στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ», ενώ μια Τουρκάλα δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι ανοικτός σε λύση δύο κρατών: «Όχι», απάντησε. «Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όλων των ψηφισμάτων».

Το κατοχικό φερέφωνο του Ερντογάν κατά την προσέλευσή του, έκανε άλλη μια επίδειξη αδιαλλαξίας: «Η Δημοκρατία που λένε Κυπριακή έχει μετατραπεί σε εκείνη την πλευρά ένα ε/κ κράτος. Γι’ αυτό στον βορρά της Κύπρου υπάρχει το κράτος της τδβκ, που είναι το κράτος των Τ/κ. Υπάρχει για 60 χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, σίγουρα κάποιος δεν εγκαταλείπει το κράτος του».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This